Aandelen ABN Amro dalen; bank verliest 183 miljoen euro

aandelen ABN Amro dalen
Een fikse strop voor ABN Amro dat liefst 183 miljoen euro verloor

De waarde van de aandelen ABN Amro dalen vandaag, niet in de laatste plaats vanwege het feit dat de bank liefst 183 miljoen euro verloor aan slechts een klant uit de Verenigde Staten. De forse eenmalige tegenvaller is het gevolg van een klant die door de ontstane hoge handelsvolumes en de grote uitslagen op de beurs financieel in de problemen kwam. Die hoge volumes en grote uitslagen zijn het rechtstreekse gevolg van het uitbreken van het coronavirus. Een voor ABN Amro erg duur virus dus.

Aandelen ABN Amro dalen, kredietrating Nederlandse banken onder druk

ABN Amro verloor officieel 250 miljard, waarvan onder aan de streep netto 183 miljoen overblijft. De bewuste klant deed in opties en futures, een tamelijk risicovolle manier  van handelen. Bij deze wijze van handelen betaal je een bepaalde marge om op die manier aan toekomstige verplichtingen te kunnen blijven voldoen als je een keer verkeerd gokt. Door de forse uitslagen dus vooral, werd de marge steeds groter en wel zo groot dat het door het Amerikaanse bedrijf niet meer op te brengen was.

Wellicht wil je juist nu aandelen ABN Amro kopen. Vergelijk dan wel eerst even de brokers:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 5,9%! Er is geen minimum storting.
Actie! Stort € 5000,- en ontvang 3 gratis aandelen met een waarde tot $ 800,-. Gebruik de promocode WELCOME5 Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

WH Selfinvest
Zelf beleggen
Toegang tot 150 beurzen in 33 landen: kies voor zelf beleggen in aandelen, opties of ETF voor de laagst mogelijke commissie. Met uitmuntende klantenservice en gratis toegang tot signalen en kennis over beleggen.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

‘Track record met lage kredietverliezen’

ABN Amro sloot uiteindelijk zelf de posities en nam de eigen verliezen op de koop toe. Van de klant zelf is nog weinig tot niets bekend. Wel dat de klant onder het onderdeel clearing viel. Volgens de bank  had de klant een track record van lage kredietverliezen. Tot vandaag dus. De strop van ABN Amro had meteen gevolgen, want diverse krediet beoordelers bleken ineens somber over de vooruitzichten met betrekking tot de Nederlandse banken. Dat houdt weer in dat de kredietverstrekkers waarschijnlijk met een afwaardering van kredietrating te maken krijgen.

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie