Aandelen Coca-Cola kopen

Aandelen Coca-Cola kopen? De opkomst van een frisdrankproducent

Aandelen Coca-Cola kopenIn 1886 ontwikkelde John Stith Pemberton het recept om Coca Cola te produceren. Op dat moment legde hij de basis voor een imperium met een jaarlijkse omzet van minstens 50 miljard dollar. Het bedrijf haalt deze omzet niet enkel uit Coca-Cola, maar ook uit andere merken. De belangrijkste merken naast Coca-Cola zelf, zijn Fanta, Aquarius, Minute Maid en Sprite.

De financiële prestaties van Coca-Cola

De aandelen van Coca-Cola behoren niet tot de goedkoopste van de markt. Er zijn namelijk verschillende kwalitatieve eigenschappen aan het aandeel verbonden zijn. 59,80% van de aandelen zijn in handen van institutionele investeerders. Dit beperkt de free float en bijgevolg de volatiliteit van het aandeel. De bèta van het aandeel bedraagt 0,80, wat duidt op een stabiel aandeel. Institutionele investeerders richten zich niet op kortetermijnwinsten, wat de aandeelhouderswaarde op lange termijn ten goede komt. Investeer enkel in Coca-Cola als je beleggingshorizon minstens 10 jaar bedraagt.

Het bedrijf wordt gekenmerkt door een sterke balans. Coca-Cola heeft een marktwaarde van 181,5 miljard euro en noteert aan 5,47 keer de boekwaarde. Deze waardering is niet overdreven en benadert het langetermijngemiddelde. Op de balans vinden we 5,42 dollar per aandeel aan liquide middelen, gecombineerd met een EPS van 1,80 dollar.

De sterkte van het aandeel is het jaarlijks dividend. In december betaald het bedrijf steeds een dividend van gemiddeld 2,80% ( vijfjaarsgemiddelde). Hiermee keert Coca-Cola 66% van zijn winst uit. Dit jaar bedroeg het bruto dividend 1,22 dollar. De stabiliteit van het dividend trekt dividendbeleggers en grote beleggers aan. Investeerders in het aandeel Coca-Cola kunnen zeker zijn dat ze elk jaar een dividend van het bedrijf krijgen. De stabiliteit van het dividend is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom Warren Buffett een aanzienlijke positie in het bedrijf opbouwde. Het herinvesteren van je dividend verhoogt het rendement op lange termijn. Het rendement van een spaarboekje of termijnrekening overtref je zeker. Je belegt defensief, maar met een hoger rendement.

Past Coca-Cola zich aan, aan de toekomst?

De consumentenvoorkeur wijzigt snel. Consumenten zoeken steeds meer naar gezonde en suikervrije dranken. De verkoopcijfers weerspiegelen deze trend. Coca-Cola beschikt over een uitgebreid distributienetwerk, wat de verkoop van deze dranken ten goede zou komen. Het is de uitdaging voor het management om deze verandering door te voeren en de winstgevendheid van het bedrijf op peil te houden. Het gebruik van Stevia als zoetstof is één van de veranderingen die ze recent doorvoerden. We zullen zien hoe de bedrijfsresultaten van Coca-Cola zullen veranderen de aankomende jaren.

Aandelenkoers Coca-Cola aandelen

Aandelen Coca-Cola kopen:vergelijk zelf aandelenbrokers:

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Meer over aandelen kopen

4.1/5 - (37 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie