Aandelen Stellantis kopen

aandelen Stellantis kopenVanaf midden januari 2021 is aandelen Stellantis kopen een mogelijkheid. Stellantis is ontstaan na een fusie tussen Fiat Chrysler Automobiles en de PSA Group. Na Volkswagen, Toyota en Renault-Nissan is Stellantis het op drie na grootste autoconcern ter wereld. Stellantis is vanaf de oprichting formeel gevestigd in Nederland.

Aandelen Stellantis kopen is al een mogelijkheid

Stellantis, de naam van het mega-autoconcern, verwijst naar Stello dat staat voor ‘verlichten met sterren’. Het fusiebedrijf staat voor de productie van 8,7 miljoen auto’s per jaar en een omzet van 170 miljard euro op jaarbasis. Door de fusie denken de verschillende automerken ongeveer 3,7 miljard euro te kunnen bezuinigen. Onder Stellantis vallen onder meer de merken Peugeot, Citroen, Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Alfa Romeo en Maserati. Grootste investeerder van Stellantis is Exor. Dit is een investeerder die in eigendom is van de bekende Fiat familie Agnelli. Zij bezitten 14,5 procent van de aandelen. Andere grootaandeelhouders zijn de Peugeot familie, de Franse overheid en het Chinese Dongfeng. Aandelen Stellantis kopen is mogelijk op de beurzen in Milaan, Parijs en op de Nasdaq in New York.

Kennis van zaken kan het verschil maken op de beursvloer

Aandelen Stellantis kopen doe je echter niet voor je de informatie die je elders op deze website kunt vinden, tot je genomen hebt. Kennis van beleggen kan het verschil maken tussen het haken van rendement of niet. Volg dus de gratis online cursus beleggen, speel het beursspel of ga eerst beleggen met fictief geld als je beginnend bent in de beleggingswereld. Je vindt er bovendien alle informatie over aandelen, beleggen en de brokers.

De twee bedrijven werkten al samen aan lichte bedrijfswagens

Het duurde overigens lang voor de fusie tussen PSA en FCA eindelijk een feit was. Eerst moesten de aandeelhouders overstag en toen moest de Europese Commissie er nog een klap op geven. Begin 2021 was het dan eindelijk zover. Overigens staat Stellantis onder leiding van CEO Carlos Tavares. Door samen te gaan hoopt Stellantis met name op de ontwikkelingskosten te besparen. Er kan nu samen onderzoek gedaan worden en er hoeven geen dubbele onderzoeken uitgevoerd worden. Dat moet – in de toekomst- miljarden opleveren. Een doel heeft Stellantis al met het bespaarde geld, want het wil de komende jaren vooral inzetten op de elektrische auto. Want daar is een inhaalslag te maken wil Stellantis de concurrentie aan kunnen blijven gaan met een merk als bijvoorbeeld VW. Wat betreft elektrisch rijden heeft Stellantis een achterstandje in te lopen. Overigens waren PSA en FCA geen vreemden van elkaar. Samen maakten ze namelijk al lichte bedrijfswagens.

Aandelen Stellantis kopen kan best eens rendement opleveren. Koop echter niet voor je voldoende kennis en inzicht hebt in beleggen en aandelen. En dat kan door de informatie elders op deze website nader te bestuderen. Daar heb je écht iets aan.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

 

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)