Aandelen Berkshire Hathaway

Aandelen kopen kan je beduidend meer opleveren dan wanneer jij je geld besluit op een spaarrekening te zetten. Heel veel meer zelfs. Je kunt je geld echter ook verliezen, als een bedrijf bijvoorbeeld failliet gaat. Juist dat, die spanning dus, maakt dat mensen graag in aandelen ‘doen’. Wil jij dat ook, check dan deze website waar je echt alles vindt over onder meer het kopen van aandelen, de rol van de broker en het vinden van de meest geschikte broker.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Aandelen Berkshire Hathaway kopen en wordt een beetje eigenaar van een imponerende holding

Je zou kunnen overwegen aandelen Berkshire Hathaway te kopen. Daarmee word je voor een klein deel eigenaar van een Amerikaanse holding die investeert in een groot aantal bedrijven in uiteenlopende sectoren. Zo investeert Berkshire Hathaway in verzekeraars maar ook in winkels, bouwbedrijven, winkels en logistieke ondernemingen. Bovenal is Berkshire Hathaway het bedrijf van Warren Buffet. Samen met kompaan Charlie Munger bezit hij een kleine veertig procent van deze holding. Buffet is overigens CEO én voorzitter van Berkshire Hathaway.

Resultaten uit het verleden blijken nog steeds geen garantie voor de toekomst

Het is niet onverstandig om aandelen Berkshire Hathaway te kopen, althans dat zeggen de resultaten uit het verleden. Besef echter wel dat die nooit altijd een garantie zijn voor de toekomst en dat er aan het kopen van aandelen altijd financiële risico’s kleven. Aandelen Berkshire Hathaway kopen betekent een klein beetje eigenaar worden van een van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld. De afgelopen tien jaar steeg de koers van de holding met liefst 150 procent, ook in de wereld van de aandelen is dat ontzettend veel. De grote ommekeer kwam in de zestiger jaren van de vorige eeuw, toen Berkshire Hathaway beleggingsmaatschappij besloot te worden. Je zou inderdaad kunnen zeggen dat Berkshire Hathaway het beter gedaan heeft dat de markt, iets dat overigens voor meer beleggingsfondsen geldt.

Berkshire Hathaway was aanvankelijk een fabrikant van textiel

Aandelen Berkshire Hathaway kopen betekent een klein stukje kopen van een bedrijf dat in 1839 al opgericht werd. Aanvankelijk was het een fabrikant van textiel. Na wat fusies ontstond in 1955 een onderneming met de huidige naam. Buffet is al vanaf 1962 betrokken bij de onderneming en zijn invloed werd met de jaren steeds groter. Buffet besloot voor uitbreiding te gaan, sloot de laatste textielfabriek en maakte er een volledige investeringsmaatschappij van. Daarmee werd meteen de grote opmars ingezet.

Analisten reageren positief op aandelen Berkshire Hathaway

Je zou dus kunnen zeggen dat aandelen Berkshire Hathaway kopen je nooit windeieren zal leggen. Voorzichtigheid blijft echter altijd geboden. Wel is het zo dat de marktaarde de afgelopen jaren gigantisch is toegenomen. Daardoor deden ook de aandelen het steeds prima. Berkshire Hathaway slaat bovendien de vleugels steeds verder uit en heeft bijvoorbeeld minderheidsbelangen in American Express en ook Coca Cola. Buffet denkt door te blijven investeren in solide bedrijven, de groei gestaag door kan zetten. Dat is een van de redenen dat analisten positief zullen antwoorden op de vraag of het verstandig is om aandelen Berkshire Hathaway te kopen.

Vergelijk brokers en check alle relevante informatie over het kopen van aandelen

Aandelen koop je via een broker. Elders op dit platform vind je een overzicht van brokers die eventueel voor jou interessant kunnen zijn en jou kunnen helpen om in het bezit te komen van aandelen van deze imponerende holding. Behalve informatie over brokers vind je er informatie over hoe je aandelen kunt kopen, vergelijk je beleggingen, volg je de aandelenkoersen en kun je je aanmelden voor een online cursus beleggen. Bovendien kun je er met al je vragen over aandelen terecht en neem je deel aan een beursspel.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)