Aandelen Prosus kopen

aandelen prosus kopen

Wil je aandelen van Prosus kopen? Zorg er dan voor dat je je goed inleest over de risico’s die het beleggen met zich meebrengt. Wil je namelijk een hoog rendement uit je aandelen halen, dan zul je je er goed in moeten verdiepen. Het kopen van aandelen brengt namelijk risico’s met zich mee en is dus geen financieel advies. Als je op zoek bent naar meer informatie over aandelen, brokers en het vergelijken van de verschillende mogelijkheden, dan is het verstandig om een kijkje te nemen op AllesoverAandelen.com. Ben je specifiek op zoek naar meer informatie over het kopen van aandelen Prosus. Dan zit je hier goed. Hieronder vind je namelijk meer over dit bedrijf, de beursgang en de aandelen.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Waarom zou je aandelen Prosus kopen?

Wat voor een bedrijf is Prosus precies? En waarom zou je aandelen Prosus kopen? Prosus is een multinationaal mediaconglomeraat en is ontstaan na een afsplitsing van diverse activiteiten van Naspers. Dit is het grootste mediaconglomeraat van Afrika. Prosus is een investeringsfonds, dat investeert in technologiebedrijven. Het grootste belang heeft Prosus in Tencent, een groot Chinees internetbedrijf. Dit bedrijf is te vergelijken met grootheden als Google en Amazon. Door deze investering is het bedrijf Prosus enorm rijk geworden en sinds een tijd kun je ook aandelen Prosus kopen op de Nederlandse beurs.

De diensten van Prosus en Naspers

Prosus is dus een groot multinationaal investeringsfonds, dat naast de investering in Tencent nog een stuk meer in portefeuille heeft. Zo participeert het bijvoorbeeld in de Duitse etensbesteldienst Delivery Hero SE en in het Russische Mail.ru. Verder investeert het ook in kleinere internetbedrijven zoals de betaalapp PayU, die vooral in India populair is. Wereldwijd zijn er dus een tal van diensten van Prosus en Naspers die door een groot deel van de wereldbevolking gebruikt worden. Door deze grote wereldwijde investering, kan het dus erg aantrekkelijk zijn om aandelen Prosus te kopen.

Echter het is belangrijk om te weten dat je bij het kopen van aandelen Prosus dus indirect belegt in een tal van bedrijven zoals Tencent en nog vele anderen. Dit brengt een hoop risico’s met zich mee, maar dat is niet per se anders dan anders in de wereld van beleggen.

De beursgang en het debuut van Prosus aandelen

Op 11 september 2019 maakte Prosus, de spin-off van Naspers, zijn debuut op de Euronext Amsterdam. Het bedrijf maakte het debuut meer dan waard, door direct in de top van de Amsterdamse beurs te belanden. Ze noteerden op de eerste dag een koersstijging van maar liefst 31 procent. Hiermee heeft het bedrijf de grootste beursgang in de geschiedenis van de Amsterdamse effectenbeurs gemaakt. In één klap werden de aandelen van Prosus de nummer drie op de beurs, onder Shell en Unilever.

Voorbereiden op het kopen van een aandeel Prosus

Ben je overtuigd dat je een aandeel Prosus wilt gaan kopen, dan is het wijs om je goed voor te bereiden. Probeer bijvoorbeeld de koersen goed te onderzoeken, zodat je de waarde van een aandeel Prosus op de huidige markt weet. Hierdoor kun je beter beslissen wanneer het verstandig is om in te springen en een aandeel van Prosus te gaan kopen. Voorkennis en verdiepen in de huidige markt is cruciaal om de kans op een hoog rendement te verhogen bij het kopen van aandelen.

Er zijn verschillende manieren om aandelen aan te schaffen en te beginnen met beleggen. In principe is het mogelijk om het helemaal zelf te regelen, maar je kunt ook gebruik maken van het advies van een professional. Afhankelijk van je eigen kennis, de tijd die je er in wilt steken kun je je eigen beslissingen maken over het kopen van Prosus aandelen.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)