Aandelen Eurowag kopen

In het vierde kwartaal van 2021 moet het mogelijk zijn om aandelen Eurowag te kopen.  Door de beursgang moet de Tsjechische onderneming en waarde krijgen van 2 miljard dollar. Eurowag biedt financiële betalings- en andere diensten aan, met name aan vervoerders. De onderneming dateert van 1995.

Aandelen Eurowag kopen is investeren in een bedrijf dat actief is in vijftien landen

Nog steeds is de oprichter van de onderneming, Martin Vohanka, meerderheidseigenaar en voorzitter van de Raad van Bestuur van de onderneming. Aandelen Eurowag kopen betekent investeren in een organisatie van ruim duizend werknemers die actief zijn in vijftien verschillende landen. Kijken we naar het EBIDTA bedrijfsresultaat van 2020 dan zien we een resultaat van 1,4 miljard Tsjechische kronen.

Doe eerst voldoende informatie op

Als aandelen Eurowag kopen iets is wat je echt aanspreekt, check dan voor je gaat beleggen eerst de informatie over aandelen en beleggen hier op allesoveraandelen.com. Zonder dat je de basisbeginselen onder de knie hebt, is de kans op rendement klein. Lees hier dus alles over aandelen, beleggen, brokers en de beurskoersen. Je kunt eveneens de gratis online cursus beleggen volgen. Voorts kun je eerst met fictief geld leren beleggen. Pas als je de basisprincipes kent en onder de knie hebt, is het verantwoord om met echt geld te gaan beleggen. Pas dan moet aandelen Eurowag kopen ook een serieuze optie voor je zijn.

Derde van de onderneming is in handen van TA Associates

Eurowag zag in 1995 het levenslicht en het bedrijf vestigde zich in eerste instantie in Most. Later verhuisde het naar Praag. Eurowag begon met het distribueren van raffinaderijproducten aan zowel de agrarische als de industriële bedrijven, net als aan tankstations. Daar bleef het echter zeker niet bij. Al snel kwam de Eurowag tankkaart en in 2001 werd W.A.G. Payment Solutions opgericht. In 2005  opende het bovendien het eerste truckpark in Tsjechië.  Daarna richtte de onderneming zich meer en meer op het buitenland. Zo werd bijvoorbeeld tolbetaling toegevoegd. In 2015 verkocht eigenaar Vohanka een derde deel van het bedrijf aan TA Associates, een wereldwijd toonaangevend private equity fonds uit Boston.

Verschillende overnames en samenwerkingen

Eurowag liet zich zelf ook niet onbetuigd. Zo kocht het in 2014 Czech Logistics, later omgedoopt tot Reamon Taks. Het bedrijf houdt zich bezig met belastingteruggaven binnen de EU. Er volgden meer overnames, zoals die van Princip Telematica en het Slowaakse bedrijf Sygic dat offline navigatie verzorgt. In 2021 ging Eurowag samenwerken met Last Mile Solutions, een bedrijf dat elektromobiliteitsdiensten keurt.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)