De Giro beleggen

DEGIRO beleggen aandelen
Met De GIRO kan je goedkoop beleggen met aandelen

Beleggen met De Giro: tips en handige info

Beleggen in aandelen is het aankopen van een klein stukje bedrijf. Een bedrijf gaat de beurs op wanneer het geld nodig heeft. Er worden aandelen uitgegeven. Elk aandeel staat voor een bepaald percentage van het bedrijf. In de praktijk is dit een heel klein percentage. Met het kopen van aandelen investeer je in het desbetreffende bedrijf. Nettowinst wordt verdeeld over het aantal aandelen. Met De Giro beleggen is het mogelijk om te investeren in zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven. Dit betreft niet alleen aandelen, maar ook bijvoorbeeld opties of obligaties.

start-beleggen-degiroof lees meer informatie

Tips voor De Giro beleggen

De giro is één van de goedkoopste brokers van Nederland. Een broker is een beurshandelaar die beleggen mogelijk maakt. In veel gevallen is dit de eigen bank, maar hier liggen de tarieven vaak erg hoog. De giro is opgericht door 5 exmedewerkers van BinckBank. De giro richt zich op de particuliere belegger. Met het openen van een beleggingsrekening kan er begonnen worden met De Giro beleggen. Het is belangrijk om een beleggingsportefeuille zo breed mogelijk te spreiden. Dit betekent investeren in bedrijven uit verschillende branches. Hiermee wordt het risico op verlies verkleind.

Lage transactiekosten bij De Giro beleggen

Veel mensen kiezen ervoor om te beleggen in één bedrijf. Dit bespaart transactiekosten. De Giro beleggen maakt het handelen op de beurs voor iedereen toegankelijk. Dankzij de lage tarieven kan de beleggingsportefeuille gespreid worden. Zo wordt er minder in rekening gebracht voor transactiekosten en bewaarloon. Gemiddeld bespaar je bij DeGiro beleggen 80% op de totale kosten. Het bekijken van de realtime koersen Euronext is zelfs helemaal gratis. Hiermee heb je continu een actueel overzicht van de huidige beurskoersen. Beleggen bij deze broker is zeer eenvoudig. Transacties worden snel uitgevoerd met behulp van de Quickorder knop in hun beleggingssysteem.

start-beleggen-degiroof lees meer informatie

 

Meer over DEGIRO >

3.3/5 - (27 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)