Aandelen Saudi Aramco kopen

Aandelen Saudi Aramco kopen: investeer in olie

Aandelen Saudi Aramco kopen

Update: beursdebuut lijkt een succes,opent 10% boven introductieprijs!
Saudi Aramco is de staatsoliemaatschappij van Saoedi-Arabië. Het bedrijf is de grootste oliemaatschappij ter wereld en produceert miljoenen vaten olie per dag. Verder is het de grootste werkgever van het land en was het in 2018 met een winst van 224 miljard dollar het meest winstgevende bedrijf ter wereld. Vanaf 11 december 2019 is het mogelijk om aandelen te kopen. Aandelen Saudi Aramco kopen is ook voor jou mogelijk. De geschatte waarde van het bedrijf wordt geschat op ongeveer 2 biljoen dollar. De beursgang van Saudi Aramco is “de grootste beursgang aller tijden”. De beurswaarde van het grootste oliebedrijf ter wereld is op de dag van de beursgang gestegen naar bijna 1900 miljard dollar. Ter vergelijking: Shell heeft een beurswaarde van 225 miljard dollar.

Interesse in beleggen in Saudi Aramco? Bekijk de mogelijkheden:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Waarom aandelen Saudi Aramco kopen?

beursgang saudi aramco: aandelen kopen kan interessant zijn
Beursgang Saudi Aramco: aandelen kopen kan interessant zijn

Aandelen Saudi Aramco is in december 2019 naar de beurs gegaan. De redenen om aandelen van dit bedrijf te kopen kunnen verschillend zijn. In 2018 was het bedrijf het meest winstgevende bedrijf ter wereld en de organisatie ondervindt constante groei. Om die reden is de verwachting dat de beursgang ook zeer succesvol zal zijn. Dat kan natuurlijk niet met zekerheid gezegd worden, het rendement kan door de succesvolle beursgang hoog liggen. Aandelen Saudi Aramco kopen is voor jou in dat geval een flinke investering in jouw toekomstige vermogen.

Risico’s van aandelen Saudi Aramco kopen

Net als dat er op voorhand niks gezegd kan worden over het succes van het beursverloop kan er ook niks gezegd worden over het rendement. Aandelen kopen is dan ook niet zonder risico. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de winst tegenvalt of je zelfs verlies maakt. In dat geval ben je de inleg die je doet vaak kwijt. Gaan de prijzen omhoog en kun je de aandelen met winst verkopen op het juiste moment, dan kun je spreken van een goed rendement. Het is altijd belangrijk om de risico’s die er zijn in het achterhoofd te houden. Je moet ook alleen aandelen Saudi Aramco kopen als je het risico verspreid over verschillende beleggingen.

Welke broker past het best bij jou als je aandelen Saudi Aramco kopen wilt?

Als je aandelen wilt kopen, dan doe je dat via een broker. Daar heb je een beleggingsrekening waarmee je aandelen kunt kopen en verkopen. Ook als je aandelen Saudi Aramco kopen wilt zul je gebruik moeten maken van een broker. Voor de transacties die je doet betaal je kosten aan de broker. Om de kosten zoveel mogelijk te drukken kun je een vergelijking maken van de verschillende brokers die er op de markt zijn.

Prospectus Saudi Aramco lezen

Het is mogelijk om de prospectus van Saudi Aramco te downloaden. Dan kan op de website SaudiAramco.com. In de uitgebreide prospectus staat onder andere dat 0,5% van alle aandelen beschikbaar zijn voor individuele beleggers. Dat lijkt weinig, maar gezien de grootte van de beursgang kan dit nog steeds zeer interessant zijn.

5/5 - (12 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)