Beleggen met wisselgeld

Beleggen met wisselgeldBeleggen met wisselgeld? Dat is prima mogelijk. Heel erg prima zelf, met speciale dank aan Peaks. Meer dan een kwestie van het downloaden van de Peaks applicatie en het maken van een account is het niet. Overigens moet je om te beleggen met wisselgeld wel aangesloten zijn bij de Rabobank. Wil je behalve over Peaks ook meer weten over aandelen of gratis beleggen? Check dan de informatie elders op dit platform, hier op Alles over Aandelen.com dus.

Een rekening bij de Rabobank

Heb je een rekening bij de Rabobank en wil je met Peaks gaan beleggen? Dan kan. De afschrijvingen worden in dat geval afgerond naar de volgende euro en het wisselgeld wordt gebruikt voor je Peaks account. Voorbeeld? Je betaalt 12,50. Dit wordt dus naar de volgende euro afgerond, naar 13 euro dus. Het wisselgeld, 0,50 eurocent, wordt vervolgens naar je Peaks account gestort om mee te beleggen. Inderdaad, dit kan vooralsnog alleen als je een rekening hebt met de Rabobank. Heb je die niet, dan kun je er voor kiezen 1 euro per dag beschikbaar te maken om zo te beleggen met wisselgeld.

Voor mensen met een goed inzicht in de inkomsten en uitgaven

Beleggen met wisselgeld is voor mensen die slim met geld omgaan. Voor mensen die tenminste achttien jaar zijn en beschikken over een Nederlandse betaalrekening en die een BSN-nummer hebben. Bovendien moet je in het bezit zijn van een geldig identiteitskaart en een telefoon die draait op iOS (9.0) en Android (vanaf versie 4.4).  Peaks beleggen is echter vooral bedoeld voor mensen met een goed inzicht in de inkomsten en uitgaven en elke maand een beetje geld overhouden, voor mensen die geen schulden hebben en een mooi buffertje hebben voor onvoorziene uitgaven.

Toegankelijk beleggen

Peaks beleggen, beleggen met wisselgeld dus- is tot nu toe uitsluitend beschikbaar voor mensen die aangesloten zijn bij de ABN Amro, ING, Rabobank, SNS Bank, ASN Bank, Regio Bank en de Triodos Bank. Peaks staat voor toegankelijk beleggen. Advies krijg je niet, wel handvatten en je kiest uit verschillende portfolio. Steeds echter heb je zelf de regie. Jij legt in en jij neemt op. Je kunt al voor een bedrag van een 1 euro beleggen bij Peaks. Het is echter verstandig om toch vooral met een wat hogere inzet te starten. Reden? Je betaalt voor het gebruik van de app een euro, althans als de waarde van aandelen onder de 2500 euro ligt. Zijn je aandelen meer dan 2500 euro waard, dan betaal je 0,5 procent over het belegde geld per jaar.

Beleggen met wisselgeld met Peaks

Beleggen met wisselgeld wordt dus mogelijk gemaakt door Peaks, een onafhankelijke partij, die wel ondersteund wordt door de Rabobank maar dus niet van de Rabobank is. Daarnaast werkt Peaks samen met de Binck Bank, de Commerz Bank en bovendien is er een samenwerking met drie verschillende beurzen: Euronext Amsterdam, London Stock Exchange en de Deutsche Borse. Daarnaast loopt nog een samenwerking met Wakibi, een non-profit organisatie die kredietverleners en ondernemers in ontwikkelingslanden met elkaar weet te verbinden. Wil je voor je gaat beleggen eerst meer weten over beleggen en alles wat er op de beurs gebeurd? Volg dan de gratis cursus beleggen, elders hier op dit platform.

Andere manieren vinden om te beleggen? Bekijk deze brokers:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)