Aandelen Saudi Aramco kopen

aandelen saudi aramco kopen

Wil jij aandelen kopen van een winstgevend bedrijf met veelbelovende vooruitzichten? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden om aandelen te kopen van Saudi Aramco. Als grootste oliemaatschappij ter wereld produceert dit bedrijf de meeste olie en heeft het de grootste reservevoorraad. Saudi Aramco is gevestigd in Saoedi-Arabië en is de staatsoliemaatschappij van het land. Na de overheid zorgt het bedrijf voor de meeste werkgelegenheid. Iedere dag worden 10 miljoen vaten olie gewonnen. Daarnaast heeft Saudi Aramco een kwart van de wereldreserve in bezit, die zo’n 260 miljard vaten olie bevat. De olie wordt vooral in ruwe vorm geëxporteerd naar het Verre Oosten, dat verantwoordelijk is voor 65% van de gehele afname. Sinds een aantal jaren kun je aandelen van Saudi Aramco kopen.

Brokers om aandelen te kopen:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Koop Saudi Aramco aandelen met perspectief

Omdat dit bedrijf een grote speler is in de winning en verkoop van olie, biedt aandelen kopen van Saudi Aramco zeker toekomstperspectief. Het bedrijf zorgt dagelijks voor 10% van de wereldproductie. De olie wordt uit het oosten van Saoedi-Arabië gehaald, vanuit de Perzische Golf en de kust daarvan. De olievelden liggen vrij dicht bij elkaar, wat positief is voor de productie. Saudi Armaco is het enige bedrijf dat in dit gebied olie produceert. Het belangrijkste olieveld levert zo’n 5 miljoen vaten olie per dag. Het is daarmee het grootste olieveld van Saoedi-Arabië en de hele wereld. Het is bijzonder dat de oliereserves stabiel blijven. Als je aandelen van Saudi Aramco koopt, investeer je dus in een betrouwbare bron.

Wereldspeler

Saudi Aramco is een enorm bedrijf met wereldwijde invloed. Aramco staat voor Arabian American Oil Company. Saoedi-Arabië is volledig ingericht op de olieproductie. Een uitgestrekt netwerk van pijpleidingen verbindt de olie- en gasvelden en raffinaderijen met elkaar en vervoert de olie vervolgens naar de havens. Tussen de olievelden in het oosten en de exporthavenhaven van Yanbu ligt een pijplijn van 1200 kilometer, die circa 5 miljoen vaten olie per dag naar de Rode Zee kust vervoert. Aan de kust van de Perzische Golf is Ras Tanura de belangrijkste export terminal. Aandelen van Saudi Aramco kopen, betekend investeren in een bedrijf dat vier eigen raffinaderijen heeft en ook nog eens participeert in acht andere, waarvan er vijf in het land zelf zijn gevestigd.

Saudi Aramco maakt aandelen kopen mogelijk

De laatste jaren heeft Saoedi-Arabië te maken met een dalende olieprijs, die voor financiële en economische problemen zorgt. Het land vreest een begrotingstekort en zoekt mogelijkheden om dat te voorkomen. Daarom werd eind 2016 bekend gemaakt dat Saudi Aramco naar de beurs gaat en een klein gedeelte van de aandelen wil verkopen. Daarnaast wordt gekeken of een deel van de raffinage en verkoop ook op de markt zal worden gezet. Aandelen van Saudi Aramco kopen is dus een goede optie. De oliereserves en de productie blijven stabiel en het bedrijf heeft een belangrijke positie op de wereldmarkt. Daarnaast draagt Saudi Aramco bij aan een betere leefwereld door actief bezig te zijn met het terugdringen van uitstoot en het investeren in initiatieven die de natuur beschermen.

Koop je aandeel van Saudi Aramco voor de juiste prijs

Ben je geïnteresseerd geraakt in het kopen van Saudi Aramco aandelen? Houd dan wel altijd rekening met de risico’s, die beleggen met zich meebrengt. Je krijgt geen garantie op een goed rendement. Wil je leren beleggen? Hiervoor is een gratis cursus beschikbaar, die je in dertig minuten de basis van het beleggen bijbrengt. Wil je aandelen van Saudi Aramco kopen? Zoek dan nu een broker met goede voorwaarden en lage transactiekosten en vergelijk de verschillende mogelijkheden. Zo ga je verantwoord om met je geld en heb je de meeste kans op positieve resultaten.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)