Vinfast gaat naar de beurs in New York

Eindelijk maar toch. Vinfast gaat naar de beurs in New York. Nadat een eerste poging in januari van dit jaar nog spaak liep, heeft eigenaar Pham Nhat Vuong nu laten weten dat de beursgang er wat hem betreft nog dit jaar komt. De beursgang moet een bedrag van 23 miljard dollar opleveren. Dat betekent meteen ook kassa voor Vuong zelf, die na de beursgang liefst 11 miljard op zijn bankrekening bij kan schrijven. En dat maakt hem meteen een van de rijkste mensen ter wereld.

Vinfast gaat naar de beurs in New York; beursgang levert 23 miljard dollar op

Vinfast werd in 2017 opgericht. De producent van elektrische auto’s timmert sindsdien vanuit het hoofdkwartier in Hanoi danig aan de weg. Zo wordt nu met Shell gewerkt aan een laadpaal en wordt bij de productie van auto’s bijvoorbeeld innig samengewerkt met General Motors, Chevrolet, BMW en Siemens. Vinfast is ambitieus. Doel is om over vijf jaar een miljoen auto’s per jaar te verkopen, en dat over heel de wereld. Ondertussen zijn ook de eerst modellen, de VF E35 en de VF E36 in ons land beschikbaar. Wat ene aandeel Vinfast gaat kosten, is overigens nog niet bekend gemaakt.

Vergelijk de beste brokers op AllesOverAandelen.com

Wil jij straks aandelen Vinfast kopen? Zoek dan alvast naar een geschikte broker. Hier op AllesOverAandelen.com kun je alvast kennismaken met de beste brokers. Je kunt ze hier met elkaar vergelijken om zo voor jou de beste keuze te maken, op basis van de voorwaarden en de prijs. Maak er gebruik van!

5/5 - (5 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie