Kan jij succesvol beleggen met CFD aandelen?

Een CFD is een contract tussen twee partijen (een koper en een verkoper) die met elkaar afspreken om het waardeverschil van een onderliggende waarde (in de periode tussen het sluiten van het contract en de toekomst) met elkaar te verrekenen. De verkoper betaalt het verschil in prijs aan de koper wanneer de koers van de onderliggende waarde in de toekomst is gestegen, en tegenovergesteld, de koper betaalt het verschil in prijs aan de verkoper wanneer de koers van de onderliggende waarde in de toekomst is gedaald.

Bij het aan- of verkopen van een CFD speelt men dus in op prijsbewegingen zonder daadwerkelijk eigenaar van een onderliggende waarde te zijn. Dit is mogelijk doordat CFD’s altijd werken met een marge, oftewel men betaalt slechts een fractie van de daadwerkelijke prijs van de onderliggende waarde.

Voorbeeld: Handelen in aandeel Facebook

facebook aandelenStel de koers van het aandeel Facebook is momenteel $75. Als belegger bent u positief gestemd over dit aandeel en u koopt daarom 100 aandelen voor $7.500. Als u exact dezelfde positie inneemt met een CFD (en de marge in CFD’s op aandelen is 10%) dient u slechts een investering van $750 te doen en heeft u 100 CFD’s van Facebook in uw portefeuille zitten. Wanneer de koers van Facebook in de volgende dagen stijgt naar $81 heeft u met de aandelen een rendement van (6*100)/7.500=8% gemaakt. De prijs van de CFD’s is echter ook met $6 per stuk gestegen en hier is het rendement (6*100)/750=80%. Het omgekeerde kan zich natuurlijk ook voordoen, de prijs van Facebook stijgt niet naar $81, maar daalt naar $69. Met uw aandelen heeft u in deze situatie 8% verlies gemaakt; met de CFD’s 80%.

Groot voordeel van CFD aandelen: handel ook bij koersdaling

Wanneer u in aandelen handelt kunt u enkel winst maken als de koers van het aandeel stijgt.
Met CFD’s (maar ook met opties, turbo’s en soortgelijken warrants) is het mogelijk dat u kan profiteren als u inspeelt op een daling van de onderliggende waarde. Dat is een groot voordeel; de prijzen op de markt gaan immers niet altijd omhoog! Wees er altijd van bewust dat er altijd een risico is dat geld kan verliezen.

Al vanaf € 100,- inleg kunt u starten

Het meest gekozen handelsplatform om te starten met handelen in CFD aandelen is Plus500. Bij deze beursgenoteerde onderneming is het mogelijk om al vanaf € 100,- inleg te starten met handelen.

Start vandaag nog en probeer het gratis…


Open in 2 minuten een Gratis rekening om te beleggen

Start al vanaf € 100,- inleg

12.543 beleggers gingen u voor
Aandelen tips

5/5 - (2 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie