Aandelen Ten Cate kopen

Ten Cate is gevestigd in Almelo en biedt oplossingen aan op het vlak van kunstgras, bescherming voor risicoberoepen en  composieten voor de lucht- en ruimtevaartsector. Concrete producten van hen zijn ballistische vesten, hittewerende kledij voor brandweermannen of een voetbalveld uit kunstgras. In de lucht- en ruimtevaar worden de producten van Ten Cate dan weer gebruikt om het brandstofverbruik te doen dalen, of om het gewicht van het vliegtuig te reduceren. Ten Cate staat onder leiding van Loek De Vries.

Aandelen Ten Cate kopen die je via een broker:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Waarom Aandelen Ten Cate kopen?

De sectoren waarin Ten Cate actief is, zijn allemaal sectoren die jaarlijks groeien. Ze zijn ook gevoelig voor eenmalige gebeurtenissen. Zo steeg de verkoop van ballistische vesten drastisch na de aanslagen in Parijs. Ook de groeiende luchtvaart creëert verschillende groeimogelijkheden voor het bedrijf uit Almelo.

In 2014 boekte het bedrijf een omzet van 1,041 miljard euro. Hiermee steeg de omzet 39,2 miljoen euro ten opzichte van 2013. Deze groei van 4% werd geheel organisch bereikt. Het slechte nieuws uit de divisie Advanced Armour ( operationeel verlies) en uit de divisie Geosynthetics( lagere marge en hogere marketingkosten) drukten het uiteindelijke resultaat. De EBITDA daalde hierdoor met 1,1 miljoen euro, de EBITDA marge met 0,3% tot 5,1%. Het dividend bleef ongewijzigd op 0,50 euro, met de keuze tussen een cash- en aandelendividend. Het aandelendividend is aantrekkelijk omdat er dan geen dividendbelasting afgehouden wordt.

Voor het boekjaar 2015 handhaaft het management de voorspellingen van 2014. Ze gaan uit van  een organische groei van 5% en zetten in op kostenbeheersing om de winstmarges verder te verbeteren. Op lange termijn komt de winstgroei van nieuwe samenwerkingen met o.a BASF en Kringlan. De samenwerking bevindt zich momenteel nog in een beginfase, en de technologie heeft enkele jaren nodig om  zich volledig te commercialiseren. Hoewel de toekomst ongetwijfeld nog voor uitdagingen zal zorgen, heeft het bedrijf voldoende toekomstperspectief. Het eigen vermogen bedraagt ongeveer 60% van het balanstotaal, wat aantoont dat het bedrijf financieel voldoende buffers heeft. Een stijging van de rente heeft bijgevolg een beperkt negatief effect op de resultatenrekening van het bedrijf.

Verschillende institutionele investeerders hebben begin 2015 hun belang in Ten Cate verhoogd. Onder deze investeerders vinden  we Norges Bank en Old Mutual. De aanwezigheid van  referentieaandeelhouders is een voordeel omdat ze voor stabiliteit zorgen. Investeerders die aandelen Ten Cate willen kopen, raden we dan ook aan om te wachten op een  dip om een positie in het bedrijf op te bouwen. Hierdoor bouw je zowel op korte als op lange termijn rendement op.

Meer over aandelen kopen

2.1/5 - (11 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie