Aandelen Petco kopen

aandelen Petco kopenAandelen Petco kopen is vanaf 2021 al weer de derde keer mogelijk. Want onlangs ging de verkoper van producten en diensten voor huisdieren voor de derde keer naar de beurs.  De derde beursgang leverde de onderneming 864 miljoen dollar op. Dat geld werd aangewend om schulden af te betalen. Overigens luidt de officiële naam van Petco tegenwoordig Petco Health & Wellness Co Inc.

Aandelen Petco kopen is voor de derde keer mogelijk

Met de nieuwe naam sloeg Petco ook meteen een nieuwe weg in. Zo verkoopt het sinds 2019 geen honden- en kattenvoer dat gemaakt is van kunstmatige kleuren en smaken en waarin conserveringsmiddelen gebruikt zijn. De malatijden die nu aan hond en kat geleverd worden zijn zelfs door mensen te eten.  Behalve producten en diensten voor huisdieren biedt Petco ook een aantal levende dieren aan. Daarnaast geniet het bekendheid vanwege Petco Park, het honkbalstadion van de San Diego Padres.

Belangrijkste filosofie is ‘Think Adoption First’

Petco heeft bepaald niet stilgezeten de afgelopen jaren. Al in 2017 kende het 1500 locaties in Amerika en Mexico. Daartoe werden ook de Unleashed by Petco locaties gerekend. Dit is het kleiner formaat buurtmerk. De belangrijkste bedrijfsfilosofie is ‘Think Adoption First’. Met deze filosofie en een programma worden mensen aangemoedigd om huisdieren te adopteren en niet aan te schaffen. Overigens verkocht Petco zelf ook dieren, zoals het dat nu met vis, reptielen, hamsters, cavia’s en muizen nog steeds doet.  Tot 2005 verkocht het ook grotere vogels. Daar kwam na een overeenkomst met PETA echter een einde aan. Petco verkocht overigens nooit honden en katten, terwijl het al in 2008 stopte met de verkoop van konijnen.

Hier leer je alles wat met aandelen en beleggen te maken heeft

Aandelen Petco kopen kan dus al voor de derde keer. Ook  voor die derde beursgang is het verstandig om als je wilt beleggen in aandelen eerst de informatie op deze website nader te bestuderen. Je vindt er echt alles over de brokers, aandelen en je leert er beleggen met onder meer een gratis online cursus beleggen. Voor de beginnende belegger is dit het platform om de zo broodnodige informatie in te winnen. Want zonder kennis is de kans om succesvol te zijn op de beurs nagenoeg nihil.

Petco is onverminderd ambitieus

Petco begin in 1965 overigens als een postorderbedrijf dat vooral veterinaire benodigdheden verkocht. Ondanks de al rijke historie van de onderneming is en blijft Petco onverminderd ambitieus. Dat bleek wel uit het feit dat Ron Coughlin in 2018 aangesteld werd als nieuwe CEO. Hij was daarvoor werkzaam bij onder meer Hewlett Packard en Pepsi Cola. Petco sloot in 2018 een partnerschap met Canadian Tire. Samen met deze partner werd een begin gemaakt met de verkoop van Petco’s private label merken van voeding en allerlei accessoires in 500 Canadese winkels. Petco heeft een eigen Petco Foundation. Met deze foundation werd vanaf 1999 al 200 miljoen dollar opgehaald. Het geld zorgt steeds opnieuw voor een beter dierenwelzijn.

Aandelen Petco Kopen? Prima! Maar vergeet vooral niet de informatie die je hier op Alles over Aandelen.com vindt te gebruiken bij het maken van de juiste keuzes.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)