Flatex

Je geld beleggen met Flatex

flatex
Flatex: goedkoop beleggen

Tegenwoordig zijn we allemaal op zoek naar een manier om ons geld iets te doen opbrengen. Als we het gewoon op onze spaarrekening laten staan, brengt het door de lage spaarrente helaas weinig op. Daarom moet je gaan kijken naar andere manieren om opbrengsten uit je geld te halen. Dit kan je op verschillende manieren doen, zoals met beleggen in aandelen. Als je hier nog geen ervaring mee hebt dan kan de drempel hoog zijn. Het beleggen in aandelen komt er op neer dat je een stukje van het bedrijf koopt. Wanneer het dus goed gaat met het bedrijf, dan pluk je hier mee de vruchten van. Maar vergeet ook niet dat wanneer het bedrijf verlies maakt, dit ook nadelig zal zijn voor jou. Wanneer je wil gaan beleggen in aandelen, kan je dit best doen met hulp van een broker. Er zijn tal van brokers op de markt en eentje daarvan is Flatex.

Open een rekening bij Flatex en start met beleggen

of lees meer informatie

Website van Flatex, duitse broker zonder transactiekosten

Wow, geen transactiekosten!

Belangrijk om te weten is dat je je niet hoeft laten tegen te houden door torenhoge transactiekosten want bij Flatex is de transactiekost 0 euro. Ja, je leest het goed: geen transactiekosten! Jouw rekening wordt gratis beheerd, dit zowel voor aandelen als andere producten. Dit maakt dat al heel wat klanten hun geld belegd hebben bij dit bedrijf, ze hebben namelijk een portemonnee van 275.000 klanten. Wat heel gemakkelijk is, is dat je je belegging steeds kan opvolgen en bekijken dankzij de snelle, veilige mobiele app die ze hebben. Ook kan je gewoon op je laptop naar de mobiele website gaan om te kijken hoe het er voor staat.

Veiligheid eerst bij Flatex

Een van de grootste voordelen bij Flatex is dat het bedrijf een topservice biedt, dankzij hun jarenlange ervaring. Ze zijn in 2006 gestart met hun brokeractiviteiten in Duitsland en weten dus wel waar ze mee bezig zijn. Ze doen alles bovendien ook zelf zodat je geld in goede handen is. Ze hebben een eigen banksysteem zodat ze de allerbeste producten kunnen leveren. Ze hebben eigen datacenters en een team van 40 mensen waardoor alles dus onder eigen controle is. Wanneer je vragen hebt of wil starten kom je terecht bij de klantenservice en helpdesk van het bedrijf. Vanaf nu zijn ze dus ook gevestigd in Nederland en kan je hier ook je geld beleggen via hen. Beginnen met beleggen bij Flatex kan heel gemakkelijk door een rekening te openen.

Open een rekening bij Flatex en start met beleggen

of lees meer informatie

Beleggen, het nieuwe sparen?

De tijd van gevulde geitenwollensokken bewaren onder het matras is al lang voorbij. De wantrouwers van banken buiten beschouwing latend, zijn banken voor velen de afgelopen tijd de manier geweest om hun geld te stallen. Het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat je als het ware over je eigen vermogen geld kunt verdienen door middel van rente, alleen betreft deze rente jammer genoeg momenteel niet zoveel. Precies om deze reden zijn mensen zoekende naar een manier waarop ze aan het geld dat ze een langere periode niet nodig zullen hebben, namelijk hun spaargeld, kunnen verdienen; bijvoorbeeld door te beleggen.

Flatex nu ook in Nederland

Al langere tijd plaatst deze partij voor miljarden euro’s transacties op de Duitse financiële markt, maar nu doet zij ook haar intrede in Nederland. Flatex is een broker; een handelaar die mensen helpt met het beleggen in aandelen. Een broker is makkelijk gezegd gewoon een beurshandelaar, waarbij de transacties vallen onder het depositogarantiestelsel. Dit houdt in dat er in het geval van een faillissement van de partij een bepaald tegoed beloofd wordt. In het geval van Flatex, wordt dit vergoed tot een limiet van €100.000. Zo verzekert Flatex haar beleggers enige vorm van veiligheid, die zij wellicht bij andere banken of partijen niet ervaren. 

Waar beleg ik precies in?

Maar waar kun je nu eigenlijk in beleggen? Flatex biedt verschillende aandelen aan in wereldwijde regio’s, waarin je als klant kunt beleggen. Helaas is het niet mogelijk om via deze partij te beleggen in opties. Dit zijn derivaten, die het recht verschaffen producten te verkopen voor een afgesproken bedrag op een afgesproken tijd. Toch kun je op het platform van Flatex op een gemakkelijke wijze terugvinden waarnaar je op zoek bent. Het aanbod dat ze hebben bestaat uit ruim 4700 aandelen en bijna 3000 obligaties. Ook bieden zij meer dan 1500 verschillende ETF’ aan. Dit staat voor Exchange Traded Fund, waarmee de belegger in één keer verspreidt over een gehele index, wat als het ware zijn of haar positie verzekert. Hierdoor wordt namelijk hetzelfde rendement aangeboden als de bijbehorende markt of sector.

Flatex review en ervaringen

Ondanks dat het online platform gemak weet te bieden, mist er voor sommige gebruikers ook een aantal faciliteiten. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk analyses terug te vinden, zowel technisch als fundamenteel. Zo is het niet mogelijk bepaalde koersen in de gaten te houden, ofwel: analyseren. Daarbij is de partij ook minder uitnodigend wanneer je jezelf als beginner zou classificeren. Wanneer je net begint met beleggen en hier graag meer over zou willen leren, zit je bij Flatex niet per se aan het juiste adres. Het platform biedt geen mogelijkheid tot educatie, maar is op zoek naar beleggers met enige vorm van ervaring, die houden van gemak en niet te duur uit willen zijn. Het zit nou eenmaal in ons Nederlandse bloed, nota bene.

Aanmelden bij Flatex

Wat wel nog even extra benadrukt mag worden, is het feit dat lid worden bij Flatex wel lastiger is. Om te kunnen bevestigen dat er niet bijvoorbeeld via bots hun platform ingetreden wordt, bepalen zij door te videobellen of je wel echt bent. Slim? Of juist heel onpraktisch? Het is in ieder geval


Kosten van Flatex

Maar waarin verschilt Flatex nou van andere brokers? Flatex rekent geen transactiekosten. Juist, geen enkele transactiekosten, ongeacht of er geïnvesteerd wordt in obligaties, aandelen of fondsen. Dit is natuurlijk aantrekkelijk voor mensen die met wat kleinere bedragen investeren; het zou immers zonde zijn als hier ook nog kosten aan verbonden waren. Flatex kan rondkomen zonder het in rekening brengen van transactiekosten, omdat er een relatief groot verschil zit tussen de aanbodprijs en de prijs die daadwerkelijk geboden wordt voor bepaalde aandelen. Wel wordt in het rood staan gestraft, dus let hier goed op. Hier betaalt u wel degelijk voor, namelijk 7,9 procent.      

Open een rekening bij Flatex en start met beleggen

of lees meer informatie

4.6/5 - (10 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)