Aandelen ASR kopen

De financiële crisis maakte verschillende slachtoffers, ook in Nederland. Naast ABN AMRO moest de Nederlandse regering ook ASR nationaliseren, om te voorkomen dat de verzekeraar zou omvallen. Consumenten kennen ASR onder verschillende namen: de Amerfoortse, Ditzo, Ardanta of Europeesche Verzekeringen.

Vanaf 10 juni 2016 zal ASR aandelen op de beurs komen. Beleggen met aandelen is mogelijk bij de volgende brokers:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Waarom aandelen ASR kopen

Sinds de nationalisatie heeft ASR een heuse transformatie ondergaan. Zo heeft het bedrijf een kostenbesparingsprogramma op poten gezet, om de rendabiliteit van het bedrijf te verhogen. Sinds 2009 werkt ASR hierdoor met 900 werknemers minder. Hiermee kon het bedrijf ook de dalende premie-inkomsten opvangen. Deze daalden de voorbije vijf boekjaren met 1,1 miljard euro. Desondanks toont het nettoresultaat wel een positief verloopt: van 212 miljoen euro in 2011 naar 381 miljoen euro in 2014. Op dit moment keert ASR 40% van dit nettoresultaat uit als dividend. De reden van het stijgende nettoresultaat is het beurssentiment. De voorbije jaren realiseerde ASR steeds positieve rendementen op de beleggingen, wat het nettoresultaat ten goede komt.

Net zoals de andere verzekeraars heeft ASR de gevolgen van de woekerpolisaffaire gevoeld. In het kader hiervan bereikte de verzekeraar een schikking van 780 miljoen euro. Voor beleggers is dit goed nieuws omdat hiermee de onzekerheid verdwijnt. De operationele activiteiten zijn winstgevend, wat de toekomst van het bedrijf ten goede komt.

Verschillende institutionele investeerders hebben al interesse getoond in de overname van ASR. De verwachting is dat de verzekeringssector gaat consolideren met enkele grotere spelers tot gevolg. De regering bekijkt daarom alle voorstellen die worden overgemaakt, met het ook op een maximale opbrengst. Het is daarom niet zeker dat het ooit tot een beursgang komt.

Als de regering beslist om ASR wel naar de beurs te brengen, is het een aantrekkelijke opportuniteit voor elke investeerder. Aegon ondervindt nog onzekerheid door verschillende rechtszaken en de rendabiliteit van Delta Lloyd baart zorgen. Daarom zou een performante verzekeraar op de beurs zeker de interesse wekken van beleggers. Op middellange tot lange termijn is ASR een overnameprooi, wat de koers van het aandeel zou ondersteunen.

Tenslotte is het pay-out ratio van 40% goed nieuws voor investeerders. Enerzijds duidt dit erop dat ASR na een beursintroductie het dividend zal behouden en beleggers semestrieel of jaarlijks een dividend ontvangen. Daarnaast laat het ratio van 40% nog ruimte om het dividend te verhogen, of te behouden bij tegenvallende resultaten. Nederlandse verzekeraars geven vaak de keuze tussen een cash- of aandelendividend, wat de belegger toelaat om zijn belang in ASR verder te verhogen.

3.5/5 - (19 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie