Aandelen Databricks kopen

aandelen Databricks kopen

Nog even en je hoort er niet meer bij als techbedrijf zonder beursnotering. In 2020 gingen al verschillende techbedrijven naar de beurs en dat legde ze bepaald geen windeieren. Mede daardoor lijkt de trend dat techbedrijven naar de beurs gaan zich in 2021 doorzetten. Na Snowflake in 2020 en We Transfer begin 2021 is het straks ook mogelijk aandelen Databricks te kopen.

Aandelen Databricks kopen in 2021 mogelijk

De beursgang zal ergens in 2021 plaatsvinden. Een naam van een begeleidende bank is er nog niet,  wel worden intern al voorbereidingen getroffen op de gang naar de beurs. Binnen Databricks wordt reikhalzend uitgekeken naar de beursgang. Dit vanwege vooral het succes van andere techbedrijven die er goed scoren. Het optimisme van het bedrijf dat zorgt dat de klant gebruik kunnen maken van data dankzij algoritmes is dan ook groot. Daarom ook maakt CEO Ali Ghodsi haast met de beursgang.

Hoe meer je van de materie weet, hoe beter

Als aandelen Databricks kopen straks aan de orde is, is het voor je zaken gaat doen wel belangrijk je goed in te lezen in alles wat met aandelen en beleggen te maken heeft. Zo kun je elders hier op allesoveraandelen.com een gratis cursus beleggen volgen, beleg je gratis door eerst met fictief geld te werken en lees je alles over de brokers.  De aandelenwereld is allesbehalve transparant en hoe meer je van de materie weet, hoe beter.

Geen nieuwe CFO

Databricks hoeft overigens geen nieuwe CFO aan te  stellen voor de beursgang, iets dat bij andere bedrijven nog wel eens wil gebeuren. De huidige CFO Dave Conte was namelijk al eens bij een beursgang betrokken, in 2012 toen Splunk naar de beurs ging. Daardoor gaat geen kostbare tijd verloren aan het zoeken van een geschikte CFO.  Databricks werd in 2013 opgericht door de makers van Apache Spark. Apache Spark was een uitvloeisel van een open source project van de universiteit van Californië. Er werd in eerste instantie toen een  open source gedistribueerde computing framework bovenop Scala.

Zeer succesvol 2020 achter  de rug

Databricks ontwikkelt een webgebaseerd platform voor werken met Spark, dat geautomatiseerd clusterbeheer en ook IPython stijl notebooks aanbiedt.  Databricks geniet eveneens bekendheid van de online cursussen over Spark en staat aan de basis van de conferentie Spark – Spark Summit.  Mede door het uitbreken van Covid-19 keek de onderneming terug op een succesvol 2020. Werd er in het derde kwartaal van 2019 nog een omzet van 200 miljoen gemaakt, in 2020 was dat 350 miljoen.

Verwachtingen zijn hooggespannen

Al in het eerste jaar van het bestaan haalde Databricks een kleine 14 miljard dollar op bij Andreessen Horowitz. Het wilde een alternatief bieden voor het MapReduce systeem van Google. Databricks heeft wat betreft het ophalen van geld toch al een trackrecord om van te watertanden opgehaald. Vandaar ook dat de verwachtingen wat betreft de beursgang hooggespannen zijn.  Aandelen Databricks kopen is iets om naar uit te kijken en in de gaten te houden in 2021.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)