Corum beleggen

Corum is in een relatief korte periode uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van investeringsoplossingen. De onderneming werd gesticht in 2011 en ondertussen heeft Corum vestigingen in Parijs, Amsterdam, Londen, Wenen, Lissabon, Dublin, Geneve en Singapore. De werkzaamheden van  Corum zijn verdeeld binnen de divisies Corum Origin en Corum XL. Wellicht is het voor je gaat beleggen in Corum verstandig de gratis cursus beleggen te volgen. Dat kan hier op Alles over Aandelen.com, waar je behalve een gratis cursus beleggen ook alle mogelijke informatie vindt over de beurskoersen, de verschillende aandelen die er zijn en over de brokers. Ook kun je gratis beleggen.

Corum beleggen is beleggen bij een award winning onderneming

Corum beleggen betekent deelnemen in gediversifieerde investeringen  onder meer de sectoren kantoren, winkels, industrie, hotels, logistiek en de gezondheidszorg. De Franse onderneming investeert in zestien verschillende landen en doet dat bepaald niet zonder succes. In Frankrijk, het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs, werd Corum Origin de afgelopen drie jaar uitgeroepen tot het beste fonds in vastgoed. Corum XL daarentegen werd uitgeroepen tot meest veelbelovende vastgoedfonds 2019. Daarmee lijkt beleggen in Corum een prima zaak. Je gaat in zee met een onderscheiden partner die bekend staat om de uitstekende kwaliteit.

Je krijgt elke maand dividend uitgekeerd

Corum beleggen betekent dat je maandelijks dividend uitgekeerd krijgt. Dat dividend kan opnieuw geïnvesteerd worden overigens. Beleggen bij Corum is laagdrempelig en kan al vanaf een bedrag van 50 euro per maand. Met dit bedrag kun je geheel in eigen tempo een vastgoedportefeuille opbouwen. Het maakt dan niet uit welk fonds en dat is tamelijk uniek. Het maakt Corum beleggen dus ook meteen uniek. Overigens is er wel degelijk verschil tussen Corum Origin en Corum XL. Origin investeert puur in de Eurozone en doet aan investeringen op de lange termijn. Het directe rendement in de vorm van de maandelijkse huuropbrengsten van deze tak zijn hoger.

Verschil tussen Corum Origin en Corum XL

Corum Origin heeft een wat men noemt direct rendement doelstelling. Die doelstelling is vastgesteld op 6 procent. Corum XL is meer op zoek naar  gedegen vastgoed en doet dat wereldwijd. Frankrijk vormt daarop een uitzondering. Het indirecte rendement is vaak hoger bij Corum XL, al is de doelstelling wat betreft het rendement vastgesteld op 5 procent. Streven is een rendement van tien jaar over een periode van tien jaar. Over tien jaar wordt een rendement van 10 procent nagestreefd. Daardoor is de conclusie gerechtvaardigd dat Origin zich meer toelegt op een hoger maandelijks dividend. De divisie XL streeft vooral waardevermeerdering na.

Er kan al voor een relatief laag bedrag belegd worden

Beleggen in Corum biedt een aantal voordelen. Je belegt al voor een relatief kaag bedrag bij Corum. Ook bestaat de mogelijkheid om een periodieke investering te doen. Bij Corum heb je wel de lasten en veel minder de lasten. Beleggen bij Corum betekent dat je wel de voordelen ervaart, maar niet te maken krijgt met de nadelen in de vorm van het incasseren van huur de uitvoering van werkzaamheden of het vinden van nieuwe huurders voor vastgoed. Bij Corum is sprake van een stabiel rendement en beleggen bij Corum betekent dat je toegang krijgt tot de commerciële Europese vastgoedmarkt die normaliter is bestemd voor institutionele beleggers. Je belegt bij Corum bovendien veilig. Het bedrijf staat namelijk onder toezicht van de Autorité des marchés financiers, zeg maar de Franse AFM.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)