Aandelen ASR kopen

De financiële crisis maakte verschillende slachtoffers, ook in Nederland. Naast ABN AMRO moest de Nederlandse regering ook ASR nationaliseren, om te voorkomen dat de verzekeraar zou omvallen. Consumenten kennen ASR onder verschillende namen: de Amerfoortse, Ditzo, Ardanta of Europeesche Verzekeringen.

Vanaf 10 juni 2016 zal ASR aandelen op de beurs komen. Beleggen met aandelen is mogelijk bij de volgende brokers:

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  
DEGIRO
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Zeer lage tarieven >
Open gratis rekening!


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed!
Vraag gratis en vrijblijvend informatiepakket aan!

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck Fundcoach
Met Binck Fundcoach kan je zelf bouwen aan je vermogen voor later met beleggingsfondsen en ETF's.
Vraag het informatiepakket aan: eerste 3 maanden geen servicefee!
Geen servicefee eerst 3 maanden

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenTop aandelen broker
Centraal Beheer
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


FitVermogen.nl
Volgens Vereniging van Effectenbezitters VEB het goedkoopste online beleggingsproduct: FitVermogen.nl maakt het opbouwen van vermogen door beleggen in fondsen makkelijk. Open nu gratis een rekening
Geen servicekosten en geen transactiekosten!

Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Waarom aandelen ASR kopen

Sinds de nationalisatie heeft ASR een heuse transformatie ondergaan. Zo heeft het bedrijf een kostenbesparingsprogramma op poten gezet, om de rendabiliteit van het bedrijf te verhogen. Sinds 2009 werkt ASR hierdoor met 900 werknemers minder. Hiermee kon het bedrijf ook de dalende premie-inkomsten opvangen. Deze daalden de voorbije vijf boekjaren met 1,1 miljard euro. Desondanks toont het nettoresultaat wel een positief verloopt: van 212 miljoen euro in 2011 naar 381 miljoen euro in 2014. Op dit moment keert ASR 40% van dit nettoresultaat uit als dividend. De reden van het stijgende nettoresultaat is het beurssentiment. De voorbije jaren realiseerde ASR steeds positieve rendementen op de beleggingen, wat het nettoresultaat ten goede komt.

Net zoals de andere verzekeraars heeft ASR de gevolgen van de woekerpolisaffaire gevoeld. In het kader hiervan bereikte de verzekeraar een schikking van 780 miljoen euro. Voor beleggers is dit goed nieuws omdat hiermee de onzekerheid verdwijnt. De operationele activiteiten zijn winstgevend, wat de toekomst van het bedrijf ten goede komt.

Verschillende institutionele investeerders hebben al interesse getoond in de overname van ASR. De verwachting is dat de verzekeringssector gaat consolideren met enkele grotere spelers tot gevolg. De regering bekijkt daarom alle voorstellen die worden overgemaakt, met het ook op een maximale opbrengst. Het is daarom niet zeker dat het ooit tot een beursgang komt.

Als de regering beslist om ASR wel naar de beurs te brengen, is het een aantrekkelijke opportuniteit voor elke investeerder. Aegon ondervindt nog onzekerheid door verschillende rechtszaken en de rendabiliteit van Delta Lloyd baart zorgen. Daarom zou een performante verzekeraar op de beurs zeker de interesse wekken van beleggers. Op middellange tot lange termijn is ASR een overnameprooi, wat de koers van het aandeel zou ondersteunen.

Tenslotte is het pay-out ratio van 40% goed nieuws voor investeerders. Enerzijds duidt dit erop dat ASR na een beursintroductie het dividend zal behouden en beleggers semestrieel of jaarlijks een dividend ontvangen. Daarnaast laat het ratio van 40% nog ruimte om het dividend te verhogen, of te behouden bij tegenvallende resultaten. Nederlandse verzekeraars geven vaak de keuze tussen een cash- of aandelendividend, wat de belegger toelaat om zijn belang in ASR verder te verhogen.

Aandelen ASR kopen
4.4 (88.57%) 14 votes