Aandelen ASR kopen

De financiële crisis maakte verschillende slachtoffers, ook in Nederland. Naast ABN AMRO moest de Nederlandse regering ook ASR nationaliseren, om te voorkomen dat de verzekeraar zou omvallen. Consumenten kennen ASR onder verschillende namen: de Amerfoortse, Ditzo, Ardanta of Europeesche Verzekeringen.

Vanaf 10 juni 2016 zal ASR aandelen op de beurs komen. Beleggen met aandelen is mogelijk bij de volgende brokers:

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  
Top aandelen broker

Meer info >
eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen, Bitcoins en meer. Al vanaf € 180,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Nu aandelen kopen zonder commissie!

Gratis rekening openen: Geen commissie of beheerkosten
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu Gratis rekening openen >
Open gratis rekening! >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
ABN AMRO Zelf Beleggen
Zelf beleggen
ABN AMRO biedt voor de geïnteresseerde belegger de mogelijkheid om voor lage kosten en met behulp van tools & expertise zelf te beleggen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Open gratis rekening: beleggen al mogelijk vanaf € 50,-

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen
Laten beleggen
Een makkelijke en slimme manier van beleggen: de experts van ABN AMRO helpen je met het kiezen van een strategie en nemen het werk uit handen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Open gratis rekening: beleggen al mogelijk vanaf € 50,-

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Meer info >
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan vanaf elk bedrag met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Open Gratis een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Open een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in aandelen en obligaties met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMexem Beleggen
Mexem is de nieuwe online broker in Nederland waar je écht goedkoop kan beleggen in aandelen, opties en meer. Ze geven aan de goedkoopste te zijn op Nederlandse, Belgische en Duitse aandelen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding. Vraag gratis informatie aan >
Gratis informatie aanvragen >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenExporo: Beleggen in Vastgoed Aandelen
De Duitse marktleider Exporo maakt het nu ook in Nederland voor particuliere beleggers mogelijk om al vanaf € 1000,- vastgoed aandelen te kopen én te verkopen. Hierdoor kan je flexibel beleggen met vastgoed aandelen en mogelijk profiteren van een interessant rendement op de huuropbrengsten en waardevermeerdering van vastgoed. Vraag gratis informatie aan of start direct >
Start nu en ontvang € 100,- bonus bij een storting van € 1000,- of hoger >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Waarom aandelen ASR kopen

Sinds de nationalisatie heeft ASR een heuse transformatie ondergaan. Zo heeft het bedrijf een kostenbesparingsprogramma op poten gezet, om de rendabiliteit van het bedrijf te verhogen. Sinds 2009 werkt ASR hierdoor met 900 werknemers minder. Hiermee kon het bedrijf ook de dalende premie-inkomsten opvangen. Deze daalden de voorbije vijf boekjaren met 1,1 miljard euro. Desondanks toont het nettoresultaat wel een positief verloopt: van 212 miljoen euro in 2011 naar 381 miljoen euro in 2014. Op dit moment keert ASR 40% van dit nettoresultaat uit als dividend. De reden van het stijgende nettoresultaat is het beurssentiment. De voorbije jaren realiseerde ASR steeds positieve rendementen op de beleggingen, wat het nettoresultaat ten goede komt.

Net zoals de andere verzekeraars heeft ASR de gevolgen van de woekerpolisaffaire gevoeld. In het kader hiervan bereikte de verzekeraar een schikking van 780 miljoen euro. Voor beleggers is dit goed nieuws omdat hiermee de onzekerheid verdwijnt. De operationele activiteiten zijn winstgevend, wat de toekomst van het bedrijf ten goede komt.

Verschillende institutionele investeerders hebben al interesse getoond in de overname van ASR. De verwachting is dat de verzekeringssector gaat consolideren met enkele grotere spelers tot gevolg. De regering bekijkt daarom alle voorstellen die worden overgemaakt, met het ook op een maximale opbrengst. Het is daarom niet zeker dat het ooit tot een beursgang komt.

Als de regering beslist om ASR wel naar de beurs te brengen, is het een aantrekkelijke opportuniteit voor elke investeerder. Aegon ondervindt nog onzekerheid door verschillende rechtszaken en de rendabiliteit van Delta Lloyd baart zorgen. Daarom zou een performante verzekeraar op de beurs zeker de interesse wekken van beleggers. Op middellange tot lange termijn is ASR een overnameprooi, wat de koers van het aandeel zou ondersteunen.

Tenslotte is het pay-out ratio van 40% goed nieuws voor investeerders. Enerzijds duidt dit erop dat ASR na een beursintroductie het dividend zal behouden en beleggers semestrieel of jaarlijks een dividend ontvangen. Daarnaast laat het ratio van 40% nog ruimte om het dividend te verhogen, of te behouden bij tegenvallende resultaten. Nederlandse verzekeraars geven vaak de keuze tussen een cash- of aandelendividend, wat de belegger toelaat om zijn belang in ASR verder te verhogen.