Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen: het is mogelijk voor iedereen

Beleggen in aandelen is een interessante manier om te zorgen voor het opbouwen van een mooi kapitaal. Heb je bepaalde doelen in gedachten voor de toekomst? Wellicht wil je in de komende jaren een grote aanpassing doen in je huidige woning, of zelfs een andere woning aankopen. Ook een grote reis en het financieren van bijvoorbeeld de studie van een kind zijn veel gehoorde redenen waarom mensen kiezen voor het beleggen in aandelen. Dit beleggen doe je vanuit een beleggingsrekening bij een broker.

Meestal open je een dergelijke rekening online, waarna je start met het inleggen van geld (bijvoorbeeld een klein maandelijks bedrag). Hierna kun je actief zelf beleggen in aandelen, maar je kunt als particulier tevens kiezen voor een online broker die het geld voor jou gaat investeren in aandelen. Het doel is het behalen van een mooi rendement.

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  

Top aandelen broker
DEGIRO
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Zeer lage tarieven >
Open gratis rekening!


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck Forward
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck Zelf Beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed!
Vraag gratis en vrijblijvend informatiepakket aan!

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenCentraal Beheer
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


TradersOnly: de nummer 1 broker voor actieve beleggers. Het handelsplatform en de helpdesk zijn volledig ingericht om actieve beleggers optimaal van dienst te zijn.
Gratis informatiepakket
Open een gratis rekening en ontvang gratis $500 aan transactiekosten
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Fisher Investments Nederland is een vermogensbeheerder en biedt haar klanten (met een vermogen van meer dan 350.000) een beleggingsplan op maat.
Download gratis het rapport voor aandelen kopen in 2019
Download gratis het rapport voor aandelen kopen in 2019
Lees meer, klik hier!

of direct startenZwitserleven Beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Waarom zou je zelf starten met het beleggen in aandelen?

Sparen op de lange termijn met het beleggen in aandelen, of je geld op de bank zetten en hopen op een goede rente. Het is een keuze die tegenwoordig steeds meer doorslaat naar het kiezen voor het beleggen. Je kunt beleggen op de lange termijn, waarbij je jouw geld als het ware vast zet voor een aantal jaren. Indien je kiest voor het beleggen in beheer bij een broker, dan gaan de experts voor jou aan de slag met jouw geld.

Hierbij kun je kiezen voor het beleggen met een laag, gemiddeld of een hoog risico. Hoe hoger het risico is dat men neemt (bijvoorbeeld door te speculeren), des te hoger kan het uiteindelijke rendement zijn. Neem je weinig risico? Dan kun je op de langere termijn toch een mooi rendement behalen. Overigens is hier nooit een vaste garantie voor. De markt is tot op zekere hoogte niet volledig voorspelbaar.

Hoe kun je starten met het beleggen in aandelen?

De diensten van een broker zijn uiteraard niet gratis. Wel kun je aanzienlijk besparen op bijvoorbeeld transactiekosten voor het beleggen in aandelen door de brokers op de markt goed te vergelijken. Sommige brokers bieden je bij inschrijving een bepaald bedrag aan gratis transactietegoed. Anderen bieden weer gratis webinars of een gratis oefen-account, waarmee je zelf in je eigen tijd kunt leren beleggen. Wil je niet zelf actief beleggen in aandelen, maar wel kunnen profiteren van een rendement? Dan kies je voor het beleggen in aandelen in beheer. Zo heb je geen kennis of tijd nodig voor het beleggen in aandelen. Op AllesOverAandelen.com vergelijk je brokers op basis van onafhankelijke informatie.

Beleggen in aandelen
5 (100%) 8 votes