De olieprijs blijft kelderen, koers Fugro daalt met 64 procent

Aandeel Fugro daalt 64 procent
Aandeel Fugro daalt met 64 rocent

De olieprijs blijft kelderen en de koers Fugro daalt met 64 procent. Het zijn zomaar twee conclusies, nu de prijs voor een vat van 159 liter olie naar een nieuw dieptepunt gezakt is: 21 dollar. Daarmee komen de prijzen nu op hetzelfde niveau als tijdens de crisis in 2002.  Al sinds het begin van dit jaar was de olieprijs erg laag. Heel even zakte de prijs voor een vat olie onlangs heel even onder de 20 dollar, en het einde is nog niet in zicht.

Olieprijs blijft kelderen; Shell verloor al 42 procent

Ook de prijs voor Brent, dat is de olieprijs waar in Europa vooral naar gekeken wordt, blijft maar kelderen en heeft eveneens een historisch laag niveau op dit moment. De consument zal deze ontwikkelingen vooral bij de benzinepompen merken. Je tankt nu een liter Euro voor een bedrag tussen de 1,35 en 1,40 euro. Diesel kost nu zo’n 1,11 euro per liter.

Coronavirus en vete tussen Rusland en Saoedi Arabie

Dat de olieprijs blijft kelderen heeft alles te maken met het uitbreken van het coronavirus, waardoor mensen veel minder de auto gebruiken en vooral thuis werken. Ook wordt veel minder gevlogen en draaien veel bedrijven op halve kracht. Het heeft zeker ook te maken met de clash tussen Rusland en Saoedi Arabie. Dat laatste land gaat extra olie winnen om met name Rusland dwars te zitten.

Olieprijs al met 55 procent gedaald

Ondertussen is de olieprijs al met ongeveer 55 procent gedaald ten opzichte van begin dit jaar en zeker de aan olie gerelateerde bedrijven ondervinden daar schade van. Shell bijvoorbeeld, verloor alleen in maart al 22 procent van de waarde, in totaal dit jaar zelfs al 42 procent. En wat te denken van Fugro, dat de koers met 64 procent zag dalen.

Misschien is nu wel het moment gekomen om in olie te gaan. Check hier alvast de beschikbare brokers:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie