Founda Health wil binnen vijf jaar naar de beurs

Founda Health binnen vijf jaar naar de beurs

Founda Health wil binnen vijf jaar naar de beurs. Het gaat snel met de Nederlandse start-up van de Nederlander Jan Joost Kalff, die bekendheid kreeg vanwege de betaalprovider Dimebox. Wat zijn nieuwe bedrijf doet is het koppelen van innovaties om die vervolgens in andere sectoren toe te passen.

Founda Health wil binnen vijf jaar naar de beurs

Founda Health richt zich op de zorg. Daar is ook de meeste winst te boeken. Volgens Kalff koppelen zorginstellingen amper nog systemen. En dat kan voor vreemde situaties zorgen. Stel iemand wordt met hartklachten opgenomen in Amsterdam en krijgt later een hartinfarct in Groningen, dan is de kans reëel dat men in Groningen niet kan zien dat de man al eens met hartklachten opgenomen was in Amsterdam. Daar wil Founda Health dus iets aan doen. Founda Health moet een brug vormen tussen apps en modern ziekenhuissystemen. Het moet ook een uitkomst zijn als er in de toekomst meer zorg buiten het ziekenhuis gegeven zal worden. Zo moeten de gegevens van mensen die thuis metingen uitvoeren meteen zichtbaar worden.

Investering van twaalf miljoen euro

Het bedrijf startte met een investering van 12 miljoen euro, onder andere afkomstig van Kalff zelf. Ook Chris Oomen, bekend uit de Quote 500, investeerde in de Nederlandse onderneming. Ondertussen zijn er al gesprekken gaande met grote partijen en is duidelijk dat het bedrijf ook in Duitsland, Oostenrijk en België actief wordt. Ook Amerika wordt verkend.

Gezocht wordt naar mensen uit de health sector

Als Founda Health eenmaal geïntegreerd is, kunnen zorgverleners besparen op integratie, licentie en consultancykosten die anders wel noodzakelijk zijn als nieuwe software gebruikt wordt. Kalff schreef ondertussen al vijftig vacatures uit. Twintig procent daarvan is al ingevuld met mensen afkomstig uit de techwereld. Nu wordt gezicht naar mensen uit de health sector. Kalff is vastbesloten en beseft dat het snel gaat. Hij verwacht dan ook over vijf jaar naar de beurs te gaan.

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie