Korte termijn beleggen

Korte termijn beleggen: voor iedereen mogelijk!

Wat is het korte termijn beleggen en hoe kun je profiteren van deze manier van kapitaal bouwen als particulier? Het beleggen is een manier om jouw geld mogelijk te laten groeien die voor delen de voorkeur verdient boven het sparen bij de bank. De huidige lage rente die de bank biedt en uitkeert op spaargeld is tegenwoordig bedroevend laag. Het is dus ook niet verwonderlijk dat veel consumenten tegenwoordig liever kiezen voor het korte termijn beleggen of voor het lange termijn beleggen om een appeltje voor de dorst te creëren.

Bij onderstaande aanbieders kan je beleggen voor korte of lange termijn:

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  

Top aandelen broker
DEGIRO
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Zeer lage tarieven >
Open gratis rekening!


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck Forward
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck Zelf Beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed!
Vraag gratis en vrijblijvend informatiepakket aan!

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenCentraal Beheer
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


TradersOnly: de nummer 1 broker voor actieve beleggers. Het handelsplatform en de helpdesk zijn volledig ingericht om actieve beleggers optimaal van dienst te zijn.
Gratis informatiepakket
Open een gratis rekening en ontvang gratis $500 aan transactiekosten
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Fisher Investments Nederland is een vermogensbeheerder en biedt haar klanten (met een vermogen van meer dan 350.000) een beleggingsplan op maat.
Download gratis het rapport voor aandelen kopen in 2019
Download gratis het rapport voor aandelen kopen in 2019
Lees meer, klik hier!

of direct startenZwitserleven Beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Wat is het korte termijn beleggen?

Bij het lange termijn beleggen kies je voor een bepaald bedrijf (of voor een aantal bedrijven) waar je vertrouwen in hebt. Hiervan koop je aandelen, die je voor bijvoorbeeld een aantal jaren vasthoudt. Op deze manier ondersteun je het bedrijf en kun je hopelijk een mooi rendement behalen met jouw beleggingen wanneer de koers van jouw aandelen stijgt. Bij het korte termijn beleggen draait alles om het snel behalen van ‘winst’.
Door de koersen nauwgezet te volgen speculeer je op een stijging of daling van de aandelen die je in jouw bezit hebt. Door snel te handelen kun je op die manier een rendement behalen met het kopen en verkopen van aandelen. Het gaat dus niet zozeer om het vertrouwen in een sterk bedrijf, maar puur om de cijfers en de koersen. Het is bij het korte termijn beleggen dan ook zaak om goed op de hoogte te zijn van het nieuws en de koersen.

De voordelen van het korte termijn beleggen

Hoewel het korte termijn beleggen meer aandacht en verdieping in de wereld van het kopen van aandelen vraagt, kan de ‘winst’ bij goed handelen en succesvol speculeren zeker zeer interessant zijn. Met snelle acties weet je in te spelen op de markt. Het korte termijn beleggen doe je als consument via een broker. Hierbij open je een beleggingsrekening. Vanuit deze rekening kun je aandelen kopen en verkopen op het juiste moment. De broker biedt hiervoor bijvoorbeeld een handige app en een online platform waarmee je aan het werk kunt gaan. Brokers vragen hier een vergoeding voor. Het is dus zaak om de brokers die het korte termijn beleggen aanbieden goed te vergelijken.

Brokers voor het korte termijn beleggen vergelijken

Op AllesOverAandelen.com kun je de brokers voor het korte termijn beleggen vergelijken op basis van onafhankelijke informatie. Tevens kun je oefenen met het korte termijn beleggen middels een oefenaccount en met fictief geld. Zo kun je wegwijs worden in de wereld van het korte termijn beleggen.

Korte termijn beleggen
5 (100%) 13 votes