Aandelenemissie

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is nou eigenlijk precies een aandelenemissie en wat zijn de voordelen voor een bedrijf? Kleven er ook nadelen aan en wat betekent het voor de oprichters van de onderneming? Je leest hier er alles over.

Veel gestelde vragen over de aandelenemissie

Wat is nou precies een aandelenemissie?

Dit betekent dat een bedrijf aandelen gaat uitgeven. Het kan dan gaan om de eerste keer dat een onderneming dit doet. In dat geval is sprake van een emissie op de primaire markt. Een onderneming kan er ook voor kiezen om twee keer aandelen te verkopen. Bedrijven besluiten aandelen te verkopen om zo aan extra vermogen te komen. Om het eigen vermogen toe te laten nemen. Dit extra geld kan besteed worden om bijvoorbeeld nieuwe investeringen te doen of om simpelweg als bedrijf te kunnen overleven.

Wat zijn nou de voordelen van een aandelenemissie?

Door aandelen uit te geven krijg je als onderneming de beschikking over nieuw kapitaal in de vorm van geld. je kunt dus meteen investeren of je kunt meteen een bedrijf overnemen. Het geeft daarnaast oprichters van een bedrijf de mogelijkheid om hun deel in het bedrijf van de hand te doen en hun aandeel te gelde te maken. Het verkopen van aandelen betekent in de meeste gevallen ook gratis reclame.

Zijn er ook nadelen als je kiest voor aandelenemissie?

Die zijn er inderdaad ook. Zo komt er meer druk vanuit de markt om tot nog betere orestaties te komen. Ook dienen vaak zware rapportages gemaakte te worden voor aandeelhouders en het laatste en wellicht grootste nadeel zijn de hoge kosten die ermee gemoeid zijn.

Aandelen kopen? Check dan de brokers!

Wil jij bekeggen en wil je aandelen kopen? Dan ben je aangewezen op de brokers. We geven je hier een overzicht van de beste brokers die je hier alvast met elkaar kunt vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave