All-time high

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Het wemelt van de Engelse termen in de beleggingswereld, All-time high is er een mooi voorbeeld van. En je moet maar net weten wat die allemaal betekenen. Om die reden leggen we je ze hier uit in de kennisbank van allesoveraandelen.com

Veel gestelde vragen over All -time high

All-time high, wat betekent dat eigenlijk?

ATH, want zo wordt het ook vaak afgekort, betekent dat de beurskoers zijn hoogste punt ooit heeft bereikt. Dit kan gelden voor een individueel aandeel, het kan ook gaan om de koers van een speciale index.

Is het verstandig te gaan beleggen als een beurskoers All-time high bereikt heeft?

Het gros van de beleggers denkt dat het niet verstandig is om te gaan bekeggen als de koersen hun hoogtepunt bereikt hebben. Dit vanwege de kans dat de koersen zullen dalen. Maar die kans is even groot als dat de koersen verder stijgen. In dat geval loop je juist rendement mis. Het is dus geen wet van meden en perzen of je juist wel of niet moet beleggen bij een ATH.

Wat is dan wél verstandig om als belegger te doen als sprake is van All-time high?

Een prima oplossing is om te kiezen voor periodiek beleggen. Op die manier spreid je de inleg in de tijd. Ook ben je zo veel minder afhankelijk van de koers. Is de koers aan de hoge kant, koop je voor hetzelfde geld iets minder in. Is de koers wat lager, dan koop je juist weer meer in.

Vergelijk de brokers!

Als je in aandelen gaat, dan kom je automatisch terecht bij de brokers, makelaars die handelen in aandelen. Deze brokers hebben allemaal hun eigen voorwaarden en tarieven. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken.

Inhoudsopgave