Berkshire Hathaway

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wel eens van het Amerikaanse conglomeraat Berkshire-Hathaway gehoord? Hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com vertellen we je er alles over.

Veel gestelde vragen Berkshire-Hathaway

Wat is Berkshire-Hathaway?

Berkshire-Hathaway is een Amerikaans conglomeraat, gevestigd in Omaha. Het is het op vier na grootste bedrijf ter wereld. Het is eigenaar van een groot aantal bedrijven in met name de financiële sector, de energie- en transportsector. Voorts heeft de onderneming die actief is op de NYSE minderheidsbelangen in The Coca Cola Company en Wells Fargo. Voorzitter van Berkshire Hathaway is Warren Buffett, hij bezit 38 procent van de aandelen van het bedrijf. Kompaan en vice voorzitter is Charlie Munger.

Wat zijn de activiteiten van Berkshire-Hathaway?

Het bedrijf is erg actief in met name de financiële en energie sector, terwijl ook verzekeringsactiviteiten belangrijk zijn voor deze organisatie, waar ruim 300.000 mensen werken. Ook heeft het een voorname positie in het Amerikaanse spoornetwerk met de grote vrachtvervoerder BNSF Railway. Ook Fruit of the Loom en Duracell zijn in handen van het bedrijf van Buffett.

Heeft het bedrijf een rijke historie?

Dat heeft het zeker. Het werd in 1839 opgericht door Oliver Chase. De eerste naam was ‘Valley Falls Company’. Het fuseerde in 1927 met Berkshire Cotton Manufacturing Company om vervolgens verder te gaan als Berkshire Fine Spinning Associates. In 1965 kreeg het de huidige naam. Buffett investeerde vanaf 1962 in het bedrijf. Het bestuur wilde aanvankelijk van hem af en sloot een deal. Toen het bestuur echter te weinig betaalde, werd Buffett furieus. Hij kocht om die reden heel de onderneming en ontsloeg het bestuur. Van die beslissing heeft hij nooit spijt gehad.

Aandelen kopen? Brokers vergelijken!

Wil je ook beleggen? Dan doe je een beroep op de brokers. Je kunt hier alvast de voorwaarden en de prijzen die ze vragen met elkaar vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave