Corporate Actions

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

In de beleggingswereld stuit je niet zelden op termen die niet meteen een belletje doen rinkelen. Wij bieden hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com duidelijkheid en leggen de soms tamelijk ingewikkelde termen aan je uit. We gaan hier in op corporate actions.

Veel gestelde vragen corporate actions

Wat bedoelt men met corporate actions?

Met een corporate action wordt een gebeurtenis bedoeld die van invloed kan zijn op jouw effecten tijdens de looptijd. De meeste bekende corporate actions zijn kapitaalverhogingen, openbare overname aanboden, keuzedividenden, herbeleggingsdividenden en stock splits.

En wat betekent dan een overnamebord en kunnen de andere gebeurtenissen toegelicht worden?

Kapitaalverhogingen betekent verhogingen door de bijbehorende aandelen uit te geven, met een overnamebord worden openbare biedingen bedoeld die als doel hebben om het aandelenkapitaal van een onderneming over te nemen. Keuzedividend is een dividenduitkering waarbij er keuze is tussen een uitkering in geld of het krijgen van nieuwe aandelen. Herbeleggingsdividend is dividend waarbij je een uitkering in cash krijgt, of dat het dividend in nieuwe aandelen belegd wordt. Tenslotte hebben we nog stock splits; dat is een aandelensplitsing of juist het samenvoegen van aandelen.

Zijn er verschillende soorten corporate actions?

Ja. Grofweg kun je drie soorten onderscheiden in de vorm van vrijwillig, verplicht en verplicht bij keuze. Verplicht betekent dast de actie is geïnitieerd door de Raad van Bestuur van het bedrijf en dat ook alle aandeelhouders treft. Vrijwillige bedrijfsactie betekent dat de aandeelhouders voor actie kiezen en verplicht bij keuze geldt als een verplichte actie waarbij aandeelhouders mogen kiezen uit de verschillende opties.

Vergelijk hier alvast de brokers

Wil jij straks ook de beursvloer op en aandelen kopen, dan de je een beroep op de brokers. Dit zijn makelaars in aandelen. Omdat de tarieven van de brokers nogal kunnen verschillen, is het verstandig ze goed te vergelijken. En dat kun je hier alvast doen.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave