Fill or Kill order

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

In de kennisbank van allesoveraandelen.com geven we duiding aan bekende en ook minder bekende beurstermen. Vandaag gaan we nader in op de fill or kill opdracht, een term die we vooral kennen vanuit de handel in effecten. Deze beursterm kennen veel mensen niet zozeer vanwege de betekenis, als wel van de wijze waarop de term op de handelsvloer afgekort wordt.

Veel gestelde vragen over fill or kill order

Een fill or kill order, wat is dat nou eigenlijk precies?

De uitdrukking fill or kill order heeft betrekking op de manier waarop een opgave van orders gedaan wordt. Dient een order direct na opgave in het geheel te worden uitgevoerd, dan is sprake van een fill order. Is dat om wat voor reden niet mogelijk, dan komt de order te vervallen en is sprake van een kill order. Fill or kill wordt vooral gebruikt bij de handel in effecten.

Wanneer wordt deze manier van opgave vooral gebruikt?

Fill or kill wordt in de meeste gevallen gebruikt als een zelfde order achtereenvolgend op de verschillende beurzen geplaats moet worden, tot die is uitgevoerd. De order wordt als geheel en op de verschillende beurzen uitgevoerd, of dus helemaal niet.

Waarom gebruikt men de fill or kill eigenlijk?

Door voor deze handelswijze te kiezen, wordt tijd gewonnen. Dit omdat de order nu niet hoeft te worden geroyeerd. Overigens worden de transactiekosten ook slechts een keer daadwerkelijk in rekening gebracht. Tenslotte, deze order wordt in de volksmond vaak een FOK-order genoemd. En dat die term blijft hangen zal niemand als een verrassing in de oren klinken.

Verstandig om de brokers goed te vergelijken

Mocht jij je nou ook graag op de bersvloer willen begeven en ben je van plan aandelen te kopen, dan doe je altijd een beroep op de expertise van de brokers. Deze handige makelaars in aandelen hanteren vaak heel verschillende tarieven voor hun diensten. Om die reden doe je er verstandig aan om de tarieven hier alvast met elkaar te vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave