FOMO

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

FOMO is een bijzonder verschijnsel. De afkorting staat voor Fear Of Missing Out. Maar wat is dat dan precies en wat betekent het voor investeerders bijvoorbeeld? Je leest er hier alles over.

Veel gestelde vragen over FOMO

Wat is nou precies FOMO?

Fear Of Missing Out, dat is waar FOMO voor staat. Het is een verschijnsel dat zoiets is als de angst om buiten de boot te vallen en om iets te missen. Vaak wordt FOMO veroorzaakt door successen van anderen. Het is een natuurlijke reactie: ‘en ik dan’, ‘hoe gaat het nu verder met mijn bedrijf’? Gevoelens en emoties spelen dus nadrukkelijk een rol bij dit verschijnsel, iets dat vrijwel altijd veroorzaakt wordt door de succesverhalen van anderen.

Hoe zit het dan met FOMO en zeepbellen?

De succesverhalen van anderen kunnen tot gevoelens en emoties leiden die weer kunnen uitmonden in een zeepbubbel. Voorbeelden? De dotcombubbel is een mooi voorbeeld van dit verschijnsel, zoals de cryptobubbel dat ook was. Investeerders besluiten na een periode van langdurige prijsstijging om ook in te stappen omdat men verdere prijsstijgingen simpelweg niet wil missen.

Wat kunnen de gevolgen van FOMO zijn?

Je stapt toch maar in om niets van de prijsstijging te willen missen. Juist op die momenten kan er een correctie plaatsvinden en een prijsdaling ontstaan. Investeerders die instapten en aandelen kochten om niets te willen missen, zitten vervolgens met een verlies. Zo gevaarlijk kan Fear Of Missing Out dus zijn.

Vergelijk hier alvast de brokers

Mocht je aandelen willen kopen, dan ben je aangewezen op brokers, makelaars in aandelen. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken en de voor jou beste broker kiezen.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave