Junk bonds

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

In de beleggingswereld kom je tal van bijzondere afkortingen en termen tegen. Mooi voorbeeld daarvan is wel de term junk bonds. Wat dat precies is, leggen we je hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com uit.

Veel gestelde vragen junk bonds

Wat bedoelen we als we het hebben over junk bonds?

Met junk bonds worden ook wel High Yield obligaties genoemd. Kenmerkend aan deze obligaties zijn de lage creditrating. Dergelijke effecten worden doorgaans uitgegeven door bedrijven zonder of met slechts heel summiere documentatie over hun winsten en verliezen. Ze worden eveneens uitgegeven door bedrijven van wie de kredietwaardigheid twijfelachtig is.

Bij wie zijn junk bonds populair?

Omdat sprake is van sterke koersfluctuaties bij deze bonds, zijn de effecten erg populair bij beleggers die doorgaans wel van het nemen van risico houden. Overigens werden deze effecten populair in de zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw, ook al vanwege het mogelijke hoge rendement.

Meer risico’s nemen betekent toch altijd meer kans op rendement?

Dat is waar. Bij beleggen geldt dat altijd dat halen van meer rendement halen vaak gepaard gaat met het nemen van meer risico. Dat is bij deze effecten niet anders. De waardering van de effecten kan overigens nog wel verschillen per beurs.

Vergelijk de brokers

Als jij je ook in de wereld van de aandelen wilt bewegen, dan doe je een beroep op de brokers, zeg maar makelaars in aandelen. Je kunt de prijzen en voorwaarden die ze hanteren hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave