Total Expense Ratio

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De Total Expense Ratio, vaak als TER weergegeven, is iets dat je best vaak tegenkomt in de beleggingswereld. Hier op de kennisbank van allesoveraandelen.com vertellen we je er alles over.

Veel gestelde vragen over Total Expense Ratio

Wat is nou precies de Total Expense Ratio (TER)?

De TER is de bruto jaarlijks lopende kosten factor. De TER geeft een beeld van de totale kosten van een fonds in verhouding tot de waarde van het fonds. Dit is inclusief beheervergoeding. Onder de kosten vallen in feite alle kosten, met uitzondering van de transactiekosten voor de aan- en verkoop. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan de managementkosten van het fonds, de juridische kosten en de handelskosten.

Hoe bereken je precies de TER?

De TER berekenen kan door de totale kosten van een beleggingsfonds te delen door de gemiddelde waarde van het fonds gedurende een bepaalde periode, meestal een jaar. De totale kosten zijn de kosten die in de betreffende verslagperiode ten laste van het resultaat gaan.

Waarop heeft de TER precies betrekking?

De Total Expense Ratio heeft met name betrekking op de kosten die aan de zittende belegger doorberekend. De kosten voor beleggers die in of uit een bepaald fonds gaan, worden gedekt door de op- en afslagen. Dit staat ook wel bekend als ‘swing’.

Aandelen kopen? Check dan de brokers!

Wil jij ook beleggen en aandelen kopen? Dan krijg je te maken met brokers, makelaars in aandelen. De brokers hanteren verschillende voorwaarden. Je kunt ze hier alvast vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave