Zijwaartse markt

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De financiële markten zijn voortdurend in beweging en bevindt zich steeds in een andere fase. Die verschillende fasen worden ook wel trends genoemd. De markt kan omhoog en omlaag gaan, er kan echter ook sprake zijn van een zijwaartse beweging.

Veel gestelde vragen over zijwaartse markt


Wat is zijwaartse markt?

Er is sprake van zijwaartse markt als de koersen niet omhoog en niet omlaag gaan. De koersen blijven dan als het ware hangen rondom een bepaald niveau. Een duidelijke trend is op zo’n moment ook niet duidelijk waarneembaar. Deze markt wordt ook wel horizontale markt genoemd. Van een zijwaartse groei is vaak sprake als de economie stagneert. Er is in feite geen groei en geen terugtrekking. Een zijwaartse trend kan dagen, weken maar zeker ook maanden duren.


De zijwaartse markt is een trend, wanneer is sprake van een trend?


Er is sprake van een trend als de markt zich consequent in een bepaalde richting beweegt. Financiële analisten identificeren steeds de trends. Is de trend een zijwaartse, dan stagneert de economie. Een andere benaming voor de trend die zijwaarts is, is sideways market overigens.


Hoe merk je dat er sprake is van een zijwaartse groei?


De aandelen die je hebt zitten als het ware vast als sprake is van een horizontale markt. Niet voor niets worden dividenden in dat geval wel de reddende engelen genoemd. De aandelen die dividend opleveren zijn in een zijwaartse markt in elk geval het meest lonend. Overigens kunnen de koersuitslagen gedurende een zijwaartse groei wel groot zijn. Per saldo echter, zal de koers zich rond hetzelfde niveau handhaven.

Aandelen kopen, check dan hier de brokers

Wil je ook in aandelen? Dan ben je aangewezen op brokers. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave