Aandelen kopen

Aandelen kopen kan op een aantal verschillende manieren. Vroeger ging men naar de bank om daar een rekening te open en was het een hele stap om daadwerkelijk te gaan beleggen. In de loop der jaren is er echter een hoop veranderd, waardoor u het in principe ook helemaal zelf kunt gaan regelen. U kunt aandelen kopen door een beleggingsrekening te kopen en aandelen aan te schaffen waarvan u denkt dat de waarde de komende jaren zal stijgen, zonder dat u daarbij hoeft te luisteren naar welke manager of adviseur dan ook. Aan de andere kant kan dat u natuurlijk wel flink helpen. In Nederland en België zijn er meerdere aanbieders om te beleggen. Je kan ervoor kiezen om zelf te beleggen, of je geld laten beleggen. Afhankelijk van de kennis en de tijd die je er aan wilt besteden kan je daar een keuze in maken.

Omschrijving  

FXFlat: Goedkoper Aandelen kopen voor beginnende en ervaren beleggers
Zelf beleggen
FXFlat is al 20 jaar een populaire en betrouwbare broker! Kies voor wereldwijd handelen in Aandelen, ETF, Opties en Futures tegen gunstige voorwaarden via het prijswinnende en professionele handelsplatform. De gratis te bereiken klantenservice van FXFlat staat voor je klaar om je te helpen. Starten met Aandelen: Open een rekening in slechts enkele minuten!
Lees meer, klik hier!

of bekijk tarieven


eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 180,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico.

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Start nu met voordelig beleggen! Nu Gratis rekening openen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


BUX Zero
Zelf beleggen
BUX Zero maakt het mogelijk om aandelen en ETF te kopen zonder commissie! Download de app en start vandaag: Nu Gratis Aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 door Freedom Finance is het mogelijk om als eerste in te stappen. Bij de beursgang kan de prijs met tientallen en zelfs honderden procenten omhoogschieten. Open een gratis rekening en profiteer als eerste van beursgangen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Binck Fundcoach
Met Binck Fundcoach kan je zelf bouwen aan je vermogen voor later met beleggingsfondsen en ETF's.
Vraag het informatiepakket aan: eerste 3 maanden geen servicefee!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

ABN AMRO Zelf Beleggen
Zelf beleggen
ABN AMRO biedt voor de geïnteresseerde belegger de mogelijkheid om voor lage kosten en met behulp van tools & expertise zelf te beleggen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

ABN AMRO Begeleid Beleggen
Laten beleggen
Een makkelijke en slimme manier van beleggen: de experts van ABN AMRO helpen je met het kiezen van een strategie en nemen het werk uit handen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laten Beleggen Binck Forward
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan vanaf elk bedrag met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in aandelen en obligaties met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Aandelen kopen bij brokers

U kunt een aandeel kopen bij een broker in Nederland en België. Het grote voordeel daarvan is dat de kosten vaak een stuk lager liggen dan bij de verschillende banken waar u uit kunt kiezen. Bovendien weten de brokers als geen ander hoe de markt in elkaar zit en helpen ze graag beginnende beleggers met hun eerste aankopen en het bepalen van een strategie. Het kopen en beleggen via de online brokers is op die manier heel interessant en voor veel mensen in ieder geval het overwegen waard.

Aandelen kopen bij de bank of broker

Beleggenkunt u ook nog altijd via de bank doen. Het is echter een veel minder grote stap dan voorheen, waardoor het in de meeste gevallen betekent dat u een beleggingsrekening opent en aan de slag kunt gaan. U kunt er daarbij voor kiezen om een gesprek plaats te laten vinden met een bankmedewerker, zodat hij of zij u een aantal dingen uit kan leggen. Mensen die beleggen doen dit over het algemeen met een hoop geld, waardoor het van belang is om er goed over na te denken en goed voorbereid aan de slag te gaan.

Het bezitten van aandelen is een alternatief voor sparen. Het rendement kan daarentegen wel hoger zijn.

Zelf starten met beleggen in aandelen

Wil je zelf starten met beleggen in de toekomst? Dan is het prettig om jouw kennis op dit gebied aan te scherpen. Wellicht heb je nog nooit eerder met extra geld beleggingen gedaan. Het is tegenwoordig voor iedereen mogelijk om (ook met kleine bedragen) zelf te starten met het beleggen. Dit doe je bijvoorbeeld via een van de brokers die wij beschrijven in ons (onafhankelijke) overzicht. Uiteraard kun je op basis hiervan zelf een vergelijking maken tussen de beste brokers. Maar voor je start met het aandelen kopen kun je middels een gratis cursus eerst op je gemak leren hoe je in (CFD) aandelen kunt investeren.

In aandelen beleggen en rendement opbouwen

Bekijk ook deze video over aandelen voor een heldere uitleg

Natuurlijk start je met het beleggen of investeren om hiermee een goed rendement op te bouwen. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom zoveel mensen tegenwoordig de voorkeur geven aan het beleggen boven het sparen bij de bank. De rentes bij de bank zijn met name in het afgelopen jaar keer op keer gedaald. Hierdoor is het nauwelijks nog mogelijk om met een bedrag aan spaargeld winst te behalen door middel van het opbouwen van rente. Hoewel het kopen van aandelen uiteraard gepaard gaat met een risico, er is immers nooit een exacte garantie te geven bij het beleggen, is de ‘winst’ doorgaans veel interessanter dan die bij het sparen. Maar hoe kies je voor de beste broker met de meest voordelige tarieven en de juiste voorwaarden?

Bij de beste broker aandelen kopen

Vooral de transactiekosten zijn bij het zelf beleggen belangrijk om in de gaten te houden. Deze kosten kunnen sterk uiteenlopen bij de verschillende brokers op de Nederlandse markt. Door een goede vergelijking te maken kun je hier dus veel voordeel mee behalen en jouw uiteindelijke rendement vergroten. Bekijk niet alleen de transactiekosten, maar bijvoorbeeld ook de jaarlijkse extra kosten. Moet je bij een bepaalde broker betalen voor het gebruik van een beleggingsrekening? Is er sprake van extra (incidentele) kosten? Biedt een bepaalde broker een bedrag aan gratis transactietegoed aan? En hoe lang is dit bedrag geldig (en dus te gebruiken)? Vooral wanneer je zeer actief wilt beleggen is het van groot belang om te kiezen voor een broker die lage kosten hanteert.

Welke aandelen kopen bij welke broker?

Wil je gaan handelen in aandelen? Of voel je meer voor het werken met trackers, CFD’s, futures of obligaties? Bij sommige brokers in ons overzicht kun je alleen terecht voor het laten beleggen van jouw geld in beheer. Op deze manier kun je profiteren van de voordelen van het beleggen, maar hoef je zelf niet noodzakelijkerwijs veel kennis te hebben van beleggen. Aan het in beheer laten beleggen zijn vaak wel kosten verbonden. Vergelijk de aanbieders van deze manier van beleggen dus goed. Ook kun je kiezen voor een broker die alleen het handelen in CFD’s aanbiedt. Met een CFD kun je binnen korte tijd snelle handelsacties laten uitvoeren en een leuk resultaat bereiken. Deze manier van handelen is geschikt voor beginners, die veel kunnen opsteken van het handelen in CFD’s met onze gratis cursus beleggen.

Je voordeel doen met online beleggen

Er zijn veel voordelen aan online beleggen. Zo zijn met name de kosten voor de diensten van een online broker en de transactiekosten doorgaans aanzienlijk lager dan die van een fysieke broker. Wil je starten met het beleggen dan kun je (aan de hand van ons overzicht) bijvoorbeeld kiezen voor een broker die het mogelijk maakt om eerst te oefenen met nepgeld. Zo loop je geen risico en kun je op je gemak bekijken of het online beleggen bij je past. Ook is het van belang om te ontdekken of het platform dat men gebruikt voor het aandelen kopen via de website duidelijk genoeg voor je is. Bij het aankopen van obligaties, aandelen en opties via het internet is het verder prettig om te weten dat dit doorgaans al mogelijk is tegen een veel lager startbedrag. Ook maken sommige brokers het mogelijk om bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag op de beleggersrekening te storten, zoals je dit zou doen bij een reguliere spaarrekening.

Kiezen voor de juiste broker voor beleggen

Wij helpen je graag bij het vergelijken van de online brokers voor beleggen. We doen dat niet door je een advies te geven. Jij bent immers degene die zelf de beslissingen neemt. Wel geven we je veel informatie over het beleggen via een van de vele brokers op de markt. Middels een zeer gedetailleerd overzicht van brokers kun je per broker nauwkeurig bekijken wat de voordelen en nadelen zijn van de diensten die men aanbiedt. Uiteraard neem je hierbij ook de tarieven en de transactiekosten onder de loep. Zo kun je snel en eenvoudig een goede vergelijking maken tussen de vele brokers die actief zijn op de Nederlandse markt. Enkelen hiervan maken het mogelijk om te handelen op een flink aantal verschillende manieren.
Denk bijvoorbeeld aan het handelen in BitCoin. Kies je toch liever voor het in beheer laten beleggen van jouw geld? In ons overzicht vind je een flink aantal gerenommeerde aanbieders van het beleggen in beheer. Zet jouw persoonlijke wensen op een rij en bekijk de verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend een informatiepakket aan van de brokers die je op het oog hebt. Bij het kiezen voor de juiste online broker voor jou ga je immers niet over een nacht ijs.

Handige informatie voor je start met aandelen aankopen

Ga je van start met de gratis cursus beleggen? Of vind je het interessant om direct een beleggingsrekening te openen bij een van de brokers in ons overzicht? In ieder geval kun je altijd gebruik maken van de onafhankelijke informatie op deze website. Hier kun je het antwoord vinden op alle vragen omtrent het aandelen aankopen, zelf beleggen of over het beleggen in beheer. Wij vinden het belangrijk dat jij als consument een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Je kunt tevens gebruik maken van onze handige pagina met de laatste vragen over beleggen van andere consumenten. Zorg voor een interessant kapitaal voor de toekomst, of financier de dromen die je hebt voor later door middel van het opbouwen van eigen kapitaal door middel van het beleggen. Zo maak je gebruik van een prima optie wat betreft het investeren van jouw extra geld in je eigen toekomst. Ook wat betreft de regelingen en de voordelen op het gebied van de belasting op jouw opgebouwde kapitaal vind je op deze website meer informatie.