Aandelen kopen in Amsterdam tijdens Koninginnedag niet populair

Aandelen kopen op koninginnedag

Vandaag was tijdens de laatste Koninginnedag op 30 april het kopen van aandelen niet populair. De AEX beurs in Amsterdam zakte vandaag het hardst van alle Europese beurzen.
Voor het sluiten van de beurzen kwam negatief nieuws uit de Verenigde Staten. Het negatieve signaal was genoeg voor veel handelaren een reden om het aanschaffen van aandelen uit te stellen.

Niet alleen Amerikaanse perikelen hebben invloed op aandelen

Het was niet alleen de toestand in de Verenigde Staten dat een negatieve invloed had op de Europese aandelenmarkt. De berichtgeving uit Europa zelf had misschien nog wel een grotere invloed op de Europese aandelen.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Vandaag werd bekend gemaakt dat het werkloosheidcijfer in de EU een nieuw record heeft verbroken. Afgelopen maand steeg de werkloosheid naar 12,1%. De inflatie in de eurozone daalde echter naar 1,7%.
De kans dat het ECB komende donderdag het besluit neemt om de rente opnieuw te verlagen wordt hierdoor groter.

KPN grootste stijger onder de Nederlandse aandelen

Op de AEX was KPN vandaag de grootste stijger onder de aandelen op de AEX. Het aandeel steeg met maar liefst 4,4% nadat Eric Hageman, financieel directeur bij het telecombedrijf, bekendmaakte dat hij aandelen in het bedrijf had gekocht.

Elders in Europa waren het vooral de aandelen van financiële instellingen die in de plus eindigde. Zo sloot het aandeel van de Deutsche Bank af met ca. 6% winst. Maar ook de aandelen UBS en Lloyds sloten vandaag af op winst.

Aandelen op Amerikaanse beurzen alsnog in de lift

De aandelenbeurzen op Wall Street zijn uiteindelijk alsnog in de plus afgesloten nadat bekend werd gemaakt dat het consumentenvertrouwen opnieuw was gestegen.

De Dow Jones steeg met een summiere winst van 0,1% en sloot af op 14.839,80 punten. De S&P 500 deed het beter en boekte een winst van 0,3%. De beurs stond aan het einde van de dag op 1.597,56 punten. De Nasdaq was opnieuw grootste stijger. De technologiebeurs behaalde een winst van 0,7% en sloot af op 3.328,79 punten.

In Europa zag het plaatje er anders uit. Er werden aanzienlijk minder aandelen gekocht. De AEX was één van de grootste dalers. De Amsterdamse beurs verloor 0,8% en sloot af op 351,39 punten. De MidKap steeg met 0,1% en sloot af op 527,34 punten. De beurzen van Londen en Parijs sloten vandaag ook in de min af terwijl de beurs van Frankfurt een winst van 0,5% boekte.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie