Optimisme zorgt voor stijging van gekochte aandelen op beurzen

Vandaag sloten zowel de Europese beurzen als Wall Street af met een lichte winst. De beleggers waren optimisch gestemd waardoor er meer aandelen werden gekocht. Met een positief begin van de week wordt de tendens van de afgelopen week vervolgd. Met uitzondering van afgelopen vrijdag steeg op de beurzen de handel in aandelen.

In Europa, met name in Italië, nam de handel in aandelen een vogelvlucht nadat de Italiaanse regering na twee maanden een premier heeft gekozen. De hoofdindex in Milaan schoot met 2% omhoog.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 5,9%! Er is geen minimum storting.
Actie! Stort € 5000,- en ontvang 3 gratis aandelen met een waarde tot $ 800,-. Gebruik de promocode WELCOME5 Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

WH Selfinvest
Zelf beleggen
Toegang tot 150 beurzen in 33 landen: kies voor zelf beleggen in aandelen, opties of ETF voor de laagst mogelijke commissie. Met uitmuntende klantenservice en gratis toegang tot signalen en kennis over beleggen.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

De Amerikaanse beurzen werden gestimuleerd door gunstige cijfers over de huizenmarkt. De afgelopen maand steeg het aantal voorlopige koopcontracten met 1.5%. Economen hadden een opmars van 0.9% verwacht. Ook steeg onverwacht de consumentenuitgaven met 0.2%. Deze cijfers in combinatie met het positieve nieuws uit Europa zorgden ervoor dat ook op de beurzen op Wall Street meer aandelen gekocht werden.

Welke aandelen waren vandaag het meest in trek?

Welke aandelen waren vandaag het meest in trek op de beurzen? Op de AEX steeg het aandeel ArcelorMittal met 2.6% na een positief advies van ING. Het aandeel van staalconcern ArcelorMittal stond vorige week steevast aan het einde van de dag in de min.

Op de Europese beurzen waren er verder geen opmerkelijke uitschieters. Op Wall Street daarentegen schoten meerdere aandelen in de plus. Vooral aandelen op de technologiebeurs Nasdaq deden het erg goed. Aandelen Microsoft, IBM en Hewlett-Packard stegen met ca. 2%. Apple deed het nog beter. Het aandeel Apple steeg namelijk met 3%. Ook het aandeel Google sloot vandaag met 2.2% winst af.

Uiteindelijke slotstand van de aandelen beurzen

De positieve berichten uit zowel Amerika als Europa zorgden ervoor dat de beurzen op Wall Street uiteindelijk met behoorlijke winst afsloten. De Dow Jones index steeg met 0,7% en eindigde op 14.818,75. Ook de S&P 500 boekte een winst van 0,7% en sloot af op 1.593,61 punten. De Nasdaq was echter de grote winnaar van vandaag. De technologiebeurs sloot met een winst van 0.9% af op 3.307,02 punten.

Maar niet alleen op Wall Street werd er druk gehandeld in aandelen. De AEX index behaalde een winst van 0,8% en sloot af op 354,18 punten. De MidKap sloot af op 526,81 punten (0.6% winst). De grootste stijger in Europa was echter de CAC40 index. De beurs sloot af met 1,4% winst.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie