Aandelen kopen weer interessant na besluit van de Europese Centrale Bank

Aandelen kopen weer interessant na besluit ECB

De handel in aandelen kreeg zowel op de Europese als Amerikaanse beurzen vandaag een impuls dankzij het besluit van de Europese Centrale Bank. Zoals een aantal dagen geleden al gespeculeerd werd, heeft de ECB besloten om de rente opnieuw te verlagen. Hierdoor wordt het voor banken goedkoper om geld te lenen. Door de rentestand te verlagen is het mogelijk dat banken sneller geneigd zijn om krediet te verstrekken. Daarnaast is het ook mogelijk dat de lagere rente doorberekend wordt naar de klanten van de banken in de EU. Hierdoor is er meer geld beschikbaar voor investeringen. De hoop is dan ook dat bedrijven in de eurozone beter zullen presteren. Het is dus aannemelijk dat verschillende aandelen de komende dagen in waarde zullen stijgen.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 5,9%! Er is geen minimum storting.
Actie! Stort € 5000,- en ontvang 3 gratis aandelen met een waarde tot $ 800,-. Gebruik de promocode WELCOME5 Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

WH Selfinvest
Zelf beleggen
Toegang tot 150 beurzen in 33 landen: kies voor zelf beleggen in aandelen, opties of ETF voor de laagst mogelijke commissie. Met uitmuntende klantenservice en gratis toegang tot signalen en kennis over beleggen.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Welke aandelen waren vandaag het meest in trek?

Welke aandelen waren vandaag het meest in trek bij de beleggers? In Amsterdam verrichte Shell goede zaken. Het aandeel van Shell steeg vandaag met 1,4% nadat het olieconcern de kwartaalcijfers bekend maakte. Shell heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst behaald dan verwacht.

Luchtvaartmaatschappij KLM-Air France was ook één van de meest gewilde aandelen op de Amsterdamse beurs vandaag. Het bedrijf zal morgen haar kwartaalcijfers bekend maken. Toch steeg het aandeel KLM-Air France vandaag met 3,3%.

Beleggers storten zich op aandelen kopen van nieuwkomer op Wall Street

Wall Street verwelkomde vandaag een nieuwkomer op de beurs. ING US, dochterbedrijf van ING N.V., beleefde vandaag haar eerste dag op de Amerikaanse beurs. De aandelen van US waren op de eerste beursdag van het bedrijf erg in trek bij de beleggers. Het aandeel steeg na de introductie met ca. 7% en heeft aan het einde van de dag een waarde van 20,84 dollar. Ondanks de tegenvallende cijfers van de Amerikaanse economie, beleefde Wall Street vandaag een goede dag. De handel in Amerikaanse aandelen werd gestimuleerd door positief nieuws uit Europa.

De verliezen van gisteren werden vandaag ruimschoots goed gemaakt. De Dow Jones en de S&P 500 stegen beiden met 0,9% en sloten respectievelijk op 14.831,58 en 1.597,59 punten. De Nasdaq steeg zelfs maar liefst met 1,3% en sloot af op 3.340,62 punten. De handel in aandelen in Europa verliep minder goed. De AEX behaalde echter een winst van 1% en sloot af op 354,80 punten. De andere Europeze beurzen sloten ook af met winst maar de winsten waren wel minder indrukwekkend.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie