Goed nieuws uit VS stuwt Europese aandelen

Goed nieuws uit VS stuwt Europese aandelen

De Europese beurscijfers ontvingen vandaag een impuls uit Amerika. De handel in Europese aandelen werd aangewakkerd nadat onverwacht bekend werd gemaakt dat het aantal banen in Amerika opnieuw gestegen was.

Dankzij de positieve stemming in Amerika werd even vergeten dat de Europese economie volgens een nieuw rapport met 0,1% gekrompen is. Vooral aandelen op de Duitse DAX beurs waren vandaag opnieuw erg in trek waardoor de beurs vandaag het hoogste niveau in haar geschiedenis bereikte.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Welke aandelen deden het vandaag goed in Europa?

In Amsterdam was er vooral veel animo voor aandelen KPN. Aanleiding was een rapport van concurrent Telefonica Deutschland. Het telecombedrijf geeft aan dat winstcijfers gedrukt werden door concurrentie van E-Plus, een bedrijf dat in handen is van KPN.

In Londen zag Glencore Xstrata haar aandelen na de fusie met 3,9% stijgen. In Frankfurt verrichtte Adidas goede zaken. Aandelen Adidas stegen met maar liefst 7,6% nadat positieve kwartaalcijfers naar buiten werden gebracht. Tot slot was in Frankrijk PNB Paribas de grootste stijger. Het aandeel van de bank steeg met 2,6%.

Welke aandelen waren het meest in trek op Wall Street?

In de Dow Jones index waren het vooral de aandelen van Caterpillar (+3,2%), 3M (+1,7%) en Alcoa (+1,9%). De Dow Jones index zelf sloot opnieuw met winst af. De beurs stond zelfs tijdelijk weer boven 15.000 punten. De Dow Jones eindigde eindelijk op 14.973,96 punten.

Naast bovenstaande aandelen boekte ook AIG en American Axle winst. AIG steeg met 5,7% nadat de verzekeringsmaatschappij bekend maakte dat de resultaten van het afgelopen kwartaal meevielen. American Axle steeg met ca. 8% nadat de producent van auto-onderdelen onverwachts een sterk kwartaal heeft gedraaid. Zo steeg verzekeraar AIG 5,7 procent na meevallende resultaten. De fabrikant van auto-onderdelen American Axle kwam met beter dan verwachte winstcijfers en klom bijna 8 procent.

Omdat vandaag opnieuw meer Europese aandelen werden verhandeld, sloten de Europese beurzen ook in de plus af. De AEX steeg met 0,8% en sloot af op 357,61 punten. De MidKap boekte een winst van 0,7% en eindige op 531,29 punten. Ook de beruzen in Parijs, Londen en Frankfurt sloten vandaag met winst af.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie