Aandelen Coca-Cola kopen

Aandelen Coca-Cola kopen? De opkomst van een frisdrankproducent

Aandelen Coca-Cola kopenIn 1886 ontwikkelde John Stith Pemberton het recept om Coca Cola te produceren. Op dat moment legde hij de basis voor een imperium met een jaarlijkse omzet van minstens 50 miljard dollar. Het bedrijf haalt deze omzet niet enkel uit Coca-Cola, maar ook uit andere merken. De belangrijkste merken naast Coca-Cola zelf, zijn Fanta, Aquarius, Minute Maid en Sprite.

De financiële prestaties van Coca-Cola

De aandelen van Coca-Cola behoren niet tot de goedkoopste van de markt. Er zijn namelijk verschillende kwalitatieve eigenschappen aan het aandeel verbonden zijn. 59,80% van de aandelen zijn in handen van institutionele investeerders. Dit beperkt de free float en bijgevolg de volatiliteit van het aandeel. De bèta van het aandeel bedraagt 0,80, wat duidt op een stabiel aandeel. Institutionele investeerders richten zich niet op kortetermijnwinsten, wat de aandeelhouderswaarde op lange termijn ten goede komt. Investeer enkel in Coca-Cola als je beleggingshorizon minstens 10 jaar bedraagt.

Het bedrijf wordt gekenmerkt door een sterke balans. Coca-Cola heeft een marktwaarde van 181,5 miljard euro en noteert aan 5,47 keer de boekwaarde. Deze waardering is niet overdreven en benadert het langetermijngemiddelde. Op de balans vinden we 5,42 dollar per aandeel aan liquide middelen, gecombineerd met een EPS van 1,80 dollar.

De sterkte van het aandeel is het jaarlijks dividend. In december betaald het bedrijf steeds een dividend van gemiddeld 2,80% ( vijfjaarsgemiddelde). Hiermee keert Coca-Cola 66% van zijn winst uit. Dit jaar bedroeg het bruto dividend 1,22 dollar. De stabiliteit van het dividend trekt dividendbeleggers en grote beleggers aan. Investeerders in het aandeel Coca-Cola kunnen zeker zijn dat ze elk jaar een dividend van het bedrijf krijgen. De stabiliteit van het dividend is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom Warren Buffett een aanzienlijke positie in het bedrijf opbouwde. Het herinvesteren van je dividend verhoogt het rendement op lange termijn. Het rendement van een spaarboekje of termijnrekening overtref je zeker. Je belegt defensief, maar met een hoger rendement.

Past Coca-Cola zich aan, aan de toekomst?

De consumentenvoorkeur wijzigt snel. Consumenten zoeken steeds meer naar gezonde en suikervrije dranken. De verkoopcijfers weerspiegelen deze trend. Coca-Cola beschikt over een uitgebreid distributienetwerk, wat de verkoop van deze dranken ten goede zou komen. Het is de uitdaging voor het management om deze verandering door te voeren en de winstgevendheid van het bedrijf op peil te houden. Het gebruik van Stevia als zoetstof is één van de veranderingen die ze recent doorvoerden. Als het bedrijf zich succesvol aanpast aan de veranderende omgeving, zal het steeds goede resultaten blijven voorleggen.

Aandelenkoers Coca-Cola aandelen

Aandelen Coca-Cola kopen:vergelijk zelf aandelenbrokers:

Broker / AanbiederOmschrijvingActie 


Flatex
Nieuw in Nederland: Flatex: beleggen zonder transactiekosten! Zeer populair in Duitsland en nu ook in Nederland mogelijk voor het beleggen in aandelen en meer.Open nu een rekening en start met beleggen zonder transactiekosten!
Open gratis een rekening bij deze populaire broker

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu Gratis rekening openen >
Open gratis rekening in een paar minuten! >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed!
Vraag gratis en vrijblijvend informatiepakket aan!

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Top aandelen broker


Meer info >
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: nu gratis boek LEF + € tot wel 250,- startgeld!
Open Gratis een rekening: Ontvang gratis het boek LEF + tot € 250,- startgeld!

Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 50,- bonus >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMexem Beleggen
Mexem is de nieuwe online broker in Nederland waar je écht goedkoop kan beleggen in aandelen, opties en meer. Ze geven aan de goedkoopste te zijn op Nederlandse, Belgische en Duitse aandelen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding. Vraag gratis informatie aan >
Gratis informatie aanvragen >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zwitserleven Beleggen
Laten beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
KNAB Beleggen rekening
Laten beleggen
Laat je geld beleggen door de experts van KNAB. Jij bepaalt je inleg, wat je beleggingsdoel is en hoe lang je wilt beleggen. KNAB doet de rest. Je kunt al beleggen bij Knab vanaf € 100 per maand.
Open een rekening
Open KNAB Plus en start met beleggen
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer over aandelen kopen