Aandelen Coca-Cola kopen

Aandelen Coca-Cola kopen? De opkomst van een frisdrankproducent

Aandelen Coca-Cola kopenIn 1886 ontwikkelde John Stith Pemberton het recept om Coca Cola te produceren. Op dat moment legde hij de basis voor een imperium met een jaarlijkse omzet van minstens 50 miljard dollar. Het bedrijf haalt deze omzet niet enkel uit Coca-Cola, maar ook uit andere merken. De belangrijkste merken naast Coca-Cola zelf, zijn Fanta, Aquarius, Minute Maid en Sprite.

De financiële prestaties van Coca-Cola

De aandelen van Coca-Cola behoren niet tot de goedkoopste van de markt. Er zijn namelijk verschillende kwalitatieve eigenschappen aan het aandeel verbonden zijn. 59,80% van de aandelen zijn in handen van institutionele investeerders. Dit beperkt de free float en bijgevolg de volatiliteit van het aandeel. De bèta van het aandeel bedraagt 0,80, wat duidt op een stabiel aandeel. Institutionele investeerders richten zich niet op kortetermijnwinsten, wat de aandeelhouderswaarde op lange termijn ten goede komt. Investeer enkel in Coca-Cola als je beleggingshorizon minstens 10 jaar bedraagt.

Het bedrijf wordt gekenmerkt door een sterke balans. Coca-Cola heeft een marktwaarde van 181,5 miljard euro en noteert aan 5,47 keer de boekwaarde. Deze waardering is niet overdreven en benadert het langetermijngemiddelde. Op de balans vinden we 5,42 dollar per aandeel aan liquide middelen, gecombineerd met een EPS van 1,80 dollar.

De sterkte van het aandeel is het jaarlijks dividend. In december betaald het bedrijf steeds een dividend van gemiddeld 2,80% ( vijfjaarsgemiddelde). Hiermee keert Coca-Cola 66% van zijn winst uit. Dit jaar bedroeg het bruto dividend 1,22 dollar. De stabiliteit van het dividend trekt dividendbeleggers en grote beleggers aan. Investeerders in het aandeel Coca-Cola kunnen zeker zijn dat ze elk jaar een dividend van het bedrijf krijgen. De stabiliteit van het dividend is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom Warren Buffett een aanzienlijke positie in het bedrijf opbouwde. Het herinvesteren van je dividend verhoogt het rendement op lange termijn. Het rendement van een spaarboekje of termijnrekening overtref je zeker. Je belegt defensief, maar met een hoger rendement.

Past Coca-Cola zich aan, aan de toekomst?

De consumentenvoorkeur wijzigt snel. Consumenten zoeken steeds meer naar gezonde en suikervrije dranken. De verkoopcijfers weerspiegelen deze trend. Coca-Cola beschikt over een uitgebreid distributienetwerk, wat de verkoop van deze dranken ten goede zou komen. Het is de uitdaging voor het management om deze verandering door te voeren en de winstgevendheid van het bedrijf op peil te houden. Het gebruik van Stevia als zoetstof is één van de veranderingen die ze recent doorvoerden. Als het bedrijf zich succesvol aanpast aan de veranderende omgeving, zal het steeds goede resultaten blijven voorleggen.

Aandelenkoers Coca-Cola aandelen

Aandelen Coca-Cola kopen:vergelijk zelf aandelenbrokers:

Omschrijving  

FXFlat: Goedkoper Aandelen kopen voor beginnende en ervaren beleggers
Zelf beleggen
FXFlat is al 20 jaar een populaire en betrouwbare broker! Kies voor wereldwijd handelen in Aandelen, ETF, Opties en Futures tegen gunstige voorwaarden via het prijswinnende en professionele handelsplatform. De gratis te bereiken klantenservice van FXFlat staat voor je klaar om je te helpen. Starten met Aandelen: Open een rekening in slechts enkele minuten!
Lees meer, klik hier!

of bekijk tarieven


eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 180,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico.

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Start nu met voordelig beleggen! Nu Gratis rekening openen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


BUX Zero
Zelf beleggen
BUX Zero maakt het mogelijk om aandelen en ETF te kopen zonder commissie! Download de app en start vandaag: Nu Gratis Aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom 24 door Freedom Finance is het mogelijk om als eerste in te stappen. Bij de beursgang kan de prijs met tientallen en zelfs honderden procenten omhoogschieten. Open een gratis rekening en profiteer als eerste van beursgangen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Binck Fundcoach
Met Binck Fundcoach kan je zelf bouwen aan je vermogen voor later met beleggingsfondsen en ETF's.
Vraag het informatiepakket aan: eerste 3 maanden geen servicefee!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

ABN AMRO Zelf Beleggen
Zelf beleggen
ABN AMRO biedt voor de geïnteresseerde belegger de mogelijkheid om voor lage kosten en met behulp van tools & expertise zelf te beleggen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

ABN AMRO Begeleid Beleggen
Laten beleggen
Een makkelijke en slimme manier van beleggen: de experts van ABN AMRO helpen je met het kiezen van een strategie en nemen het werk uit handen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laten Beleggen Binck Forward
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan vanaf elk bedrag met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in aandelen en obligaties met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Meer over aandelen kopen

Plaats een reactie