Aandelen Coca-Cola kopen

Aandelen Coca-Cola kopen? De opkomst van een frisdrankproducent

Aandelen Coca-Cola kopenIn 1886 ontwikkelde John Stith Pemberton het recept om Coca Cola te produceren. Op dat moment legde hij de basis voor een imperium met een jaarlijkse omzet van minstens 50 miljard dollar. Het bedrijf haalt deze omzet niet enkel uit Coca-Cola, maar ook uit andere merken. De belangrijkste merken naast Coca-Cola zelf, zijn Fanta, Aquarius, Minute Maid en Sprite.

De financiële prestaties van Coca-Cola

De aandelen van Coca-Cola behoren niet tot de goedkoopste van de markt. Er zijn namelijk verschillende kwalitatieve eigenschappen aan het aandeel verbonden zijn. 59,80% van de aandelen zijn in handen van institutionele investeerders. Dit beperkt de free float en bijgevolg de volatiliteit van het aandeel. De bèta van het aandeel bedraagt 0,80, wat duidt op een stabiel aandeel. Institutionele investeerders richten zich niet op kortetermijnwinsten, wat de aandeelhouderswaarde op lange termijn ten goede komt. Investeer enkel in Coca-Cola als je beleggingshorizon minstens 10 jaar bedraagt.

Het bedrijf wordt gekenmerkt door een sterke balans. Coca-Cola heeft een marktwaarde van 181,5 miljard euro en noteert aan 5,47 keer de boekwaarde. Deze waardering is niet overdreven en benadert het langetermijngemiddelde. Op de balans vinden we 5,42 dollar per aandeel aan liquide middelen, gecombineerd met een EPS van 1,80 dollar.

De sterkte van het aandeel is het jaarlijks dividend. In december betaald het bedrijf steeds een dividend van gemiddeld 2,80% ( vijfjaarsgemiddelde). Hiermee keert Coca-Cola 66% van zijn winst uit. Dit jaar bedroeg het bruto dividend 1,22 dollar. De stabiliteit van het dividend trekt dividendbeleggers en grote beleggers aan. Investeerders in het aandeel Coca-Cola kunnen zeker zijn dat ze elk jaar een dividend van het bedrijf krijgen. De stabiliteit van het dividend is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom Warren Buffett een aanzienlijke positie in het bedrijf opbouwde. Het herinvesteren van je dividend verhoogt het rendement op lange termijn. Het rendement van een spaarboekje of termijnrekening overtref je zeker. Je belegt defensief, maar met een hoger rendement.

Past Coca-Cola zich aan, aan de toekomst?

De consumentenvoorkeur wijzigt snel. Consumenten zoeken steeds meer naar gezonde en suikervrije dranken. De verkoopcijfers weerspiegelen deze trend. Coca-Cola beschikt over een uitgebreid distributienetwerk, wat de verkoop van deze dranken ten goede zou komen. Het is de uitdaging voor het management om deze verandering door te voeren en de winstgevendheid van het bedrijf op peil te houden. Het gebruik van Stevia als zoetstof is één van de veranderingen die ze recent doorvoerden. Als het bedrijf zich succesvol aanpast aan de veranderende omgeving, zal het steeds goede resultaten blijven voorleggen.

Aandelenkoers Coca-Cola aandelen

Aandelen Coca-Cola kopen:vergelijk zelf aandelenbrokers:

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  


Top aandelen broker
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Profiteer van de zeer lage tarieven!
Open gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct startenPlus500UK is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).
Wereldwijd populair platform om te handelen in o.a.(Nederlandse) CFD aandelen maar ook bijv. Bitcoin. Met gratis demo-account. Ook mogelijk om te beleggen met kleine bedragen: probeer eerst gratis te beleggen met nepgeld


* Tip: maak goed gebruik van het gratis demo oefenaccount. Uw vermogen loopt risico.
Probeer het eerst gratis uit
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed! Vraag gratis en vrijblijvend informatiepakket aan!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Open een rekening en ontvang € 500,- gratis transactietegoed!Nu € 500,- gratis transactietegoed,
vraag het gratis informatiepakket aan
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Open een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Met Binck Fundcoach kan je zelf bouwen aan je vermogen voor later met beleggingsfondsen en ETF's.
Vraag het informatiepakket aan: eerste 3 maanden geen servicefee!
Geen servicefee eerst 3 maanden
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Volgens Vereniging van Effectenbezitters VEB het goedkoopste online beleggingsproduct: FitVermogen.nl maakt het opbouwen van vermogen door beleggen in fondsen makkelijk. Open nu gratis een rekeningGeen servicekosten en geen transactiekosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer over aandelen kopen

Aandelen Coca-Cola kopen
2.3 (46.67%) 3 votes
Alles over Aandelen