Aandelen Ten Cate kopen

Ten Cate is gevestigd in Almelo en biedt oplossingen aan op het vlak van kunstgras, bescherming voor risicoberoepen en  composieten voor de lucht- en ruimtevaartsector. Concrete producten van hen zijn ballistische vesten, hittewerende kledij voor brandweermannen of een voetbalveld uit kunstgras. In de lucht- en ruimtevaar worden de producten van Ten Cate dan weer gebruikt om het brandstofverbruik te doen dalen, of om het gewicht van het vliegtuig te reduceren. Ten Cate staat onder leiding van Loek De Vries.

Aandelen Ten Cate kopen die je via een broker:

Omschrijving  

FXFlat: Goedkoper Aandelen kopen: nu tot € 10.000 transactietegoed bonus
Zelf beleggen
FXFlat is al 20 jaar een populaire en betrouwbare broker! Kies voor wereldwijd handelen in Aandelen, ETF, Opties en Futures tegen gunstige voorwaarden via het prijswinnende en professionele handelsplatform. De gratis te bereiken klantenservice van FXFlat staat voor je klaar om je te helpen. Starten met Aandelen: Open een rekening in slechts enkele minuten!
Lees meer, klik hier!

of bekijk tarieven


eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 180,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico.

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Start nu en ontvang € 50,- transactietegoed! Nu Gratis rekening openen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


BUX Zero
Zelf beleggen
BUX Zero maakt het mogelijk om aandelen en ETF te kopen zonder commissie! Download de app en start vandaag: Nu Gratis Aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Mexem Beleggen
Mexem is de nieuwe online broker in Nederland waar je écht goedkoop kan beleggen in aandelen, opties en meer. Ze geven aan de goedkoopste te zijn op Nederlandse, Belgische en Duitse aandelen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding. Vraag gratis informatie aan >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Binck Fundcoach
Met Binck Fundcoach kan je zelf bouwen aan je vermogen voor later met beleggingsfondsen en ETF's.
Vraag het informatiepakket aan: eerste 3 maanden geen servicefee!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

ABN AMRO Zelf Beleggen
Zelf beleggen
ABN AMRO biedt voor de geïnteresseerde belegger de mogelijkheid om voor lage kosten en met behulp van tools & expertise zelf te beleggen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

ABN AMRO Begeleid Beleggen
Laten beleggen
Een makkelijke en slimme manier van beleggen: de experts van ABN AMRO helpen je met het kiezen van een strategie en nemen het werk uit handen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Laten Beleggen Binck Forward
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan vanaf elk bedrag met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in aandelen en obligaties met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Waarom Aandelen Ten Cate kopen?

De sectoren waarin Ten Cate actief is, zijn allemaal sectoren die jaarlijks groeien. Ze zijn ook gevoelig voor eenmalige gebeurtenissen. Zo steeg de verkoop van ballistische vesten drastisch na de aanslagen in Parijs. Ook de groeiende luchtvaart creëert verschillende groeimogelijkheden voor het bedrijf uit Almelo.

In 2014 boekte het bedrijf een omzet van 1,041 miljard euro. Hiermee steeg de omzet 39,2 miljoen euro ten opzichte van 2013. Deze groei van 4% werd geheel organisch bereikt. Het slechte nieuws uit de divisie Advanced Armour ( operationeel verlies) en uit de divisie Geosynthetics( lagere marge en hogere marketingkosten) drukten het uiteindelijke resultaat. De EBITDA daalde hierdoor met 1,1 miljoen euro, de EBITDA marge met 0,3% tot 5,1%. Het dividend bleef ongewijzigd op 0,50 euro, met de keuze tussen een cash- en aandelendividend. Het aandelendividend is aantrekkelijk omdat er dan geen dividendbelasting afgehouden wordt.

Voor het boekjaar 2015 handhaaft het management de voorspellingen van 2014. Ze gaan uit van  een organische groei van 5% en zetten in op kostenbeheersing om de winstmarges verder te verbeteren. Op lange termijn komt de winstgroei van nieuwe samenwerkingen met o.a BASF en Kringlan. De samenwerking bevindt zich momenteel nog in een beginfase, en de technologie heeft enkele jaren nodig om  zich volledig te commercialiseren. Hoewel de toekomst ongetwijfeld nog voor uitdagingen zal zorgen, heeft het bedrijf voldoende toekomstperspectief. Het eigen vermogen bedraagt ongeveer 60% van het balanstotaal, wat aantoont dat het bedrijf financieel voldoende buffers heeft. Een stijging van de rente heeft bijgevolg een beperkt negatief effect op de resultatenrekening van het bedrijf.

Verschillende institutionele investeerders hebben begin 2015 hun belang in Ten Cate verhoogd. Onder deze investeerders vinden  we Norges Bank en Old Mutual. De aanwezigheid van  referentieaandeelhouders is een voordeel omdat ze voor stabiliteit zorgen. Investeerders die aandelen Ten Cate willen kopen, raden we dan ook aan om te wachten op een  dip om een positie in het bedrijf op te bouwen. Hierdoor bouw je zowel op korte als op lange termijn rendement op.

Meer over aandelen kopen

Plaats een reactie