Aandelen Ten Cate kopen

Ten Cate is gevestigd in Almelo en biedt oplossingen aan op het vlak van kunstgras, bescherming voor risicoberoepen en  composieten voor de lucht- en ruimtevaartsector. Concrete producten van hen zijn ballistische vesten, hittewerende kledij voor brandweermannen of een voetbalveld uit kunstgras. In de lucht- en ruimtevaar worden de producten van Ten Cate dan weer gebruikt om het brandstofverbruik te doen dalen, of om het gewicht van het vliegtuig te reduceren. Ten Cate staat onder leiding van Loek De Vries.

Aandelen Ten Cate kopen die je via een broker:

Broker / AanbiederOmschrijvingActie 


Flatex
Nieuw in Nederland: Flatex: beleggen zonder transactiekosten! Zeer populair in Duitsland en nu ook in Nederland mogelijk voor het beleggen in aandelen en meer.Open nu een rekening en start met beleggen zonder transactiekosten!
Open gratis een rekening bij deze populaire broker

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu Gratis rekening openen >
Open gratis rekening in een paar minuten! >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed!
Vraag gratis en vrijblijvend informatiepakket aan!

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Top aandelen broker


Meer info >
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: nu gratis boek LEF + € tot wel 250,- startgeld!
Open Gratis een rekening: Ontvang gratis het boek LEF + tot € 250,- startgeld!

Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 50,- bonus >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMexem Beleggen
Mexem is de nieuwe online broker in Nederland waar je écht goedkoop kan beleggen in aandelen, opties en meer. Ze geven aan de goedkoopste te zijn op Nederlandse, Belgische en Duitse aandelen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding. Vraag gratis informatie aan >
Gratis informatie aanvragen >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zwitserleven Beleggen
Laten beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
KNAB Beleggen rekening
Laten beleggen
Laat je geld beleggen door de experts van KNAB. Jij bepaalt je inleg, wat je beleggingsdoel is en hoe lang je wilt beleggen. KNAB doet de rest. Je kunt al beleggen bij Knab vanaf € 100 per maand.
Open een rekening
Open KNAB Plus en start met beleggen
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Waarom Aandelen Ten Cate kopen?

De sectoren waarin Ten Cate actief is, zijn allemaal sectoren die jaarlijks groeien. Ze zijn ook gevoelig voor eenmalige gebeurtenissen. Zo steeg de verkoop van ballistische vesten drastisch na de aanslagen in Parijs. Ook de groeiende luchtvaart creëert verschillende groeimogelijkheden voor het bedrijf uit Almelo.

In 2014 boekte het bedrijf een omzet van 1,041 miljard euro. Hiermee steeg de omzet 39,2 miljoen euro ten opzichte van 2013. Deze groei van 4% werd geheel organisch bereikt. Het slechte nieuws uit de divisie Advanced Armour ( operationeel verlies) en uit de divisie Geosynthetics( lagere marge en hogere marketingkosten) drukten het uiteindelijke resultaat. De EBITDA daalde hierdoor met 1,1 miljoen euro, de EBITDA marge met 0,3% tot 5,1%. Het dividend bleef ongewijzigd op 0,50 euro, met de keuze tussen een cash- en aandelendividend. Het aandelendividend is aantrekkelijk omdat er dan geen dividendbelasting afgehouden wordt.

Voor het boekjaar 2015 handhaaft het management de voorspellingen van 2014. Ze gaan uit van  een organische groei van 5% en zetten in op kostenbeheersing om de winstmarges verder te verbeteren. Op lange termijn komt de winstgroei van nieuwe samenwerkingen met o.a BASF en Kringlan. De samenwerking bevindt zich momenteel nog in een beginfase, en de technologie heeft enkele jaren nodig om  zich volledig te commercialiseren. Hoewel de toekomst ongetwijfeld nog voor uitdagingen zal zorgen, heeft het bedrijf voldoende toekomstperspectief. Het eigen vermogen bedraagt ongeveer 60% van het balanstotaal, wat aantoont dat het bedrijf financieel voldoende buffers heeft. Een stijging van de rente heeft bijgevolg een beperkt negatief effect op de resultatenrekening van het bedrijf.

Verschillende institutionele investeerders hebben begin 2015 hun belang in Ten Cate verhoogd. Onder deze investeerders vinden  we Norges Bank en Old Mutual. De aanwezigheid van  referentieaandeelhouders is een voordeel omdat ze voor stabiliteit zorgen. Investeerders die aandelen Ten Cate willen kopen, raden we dan ook aan om te wachten op een  dip om een positie in het bedrijf op te bouwen. Hierdoor bouw je zowel op korte als op lange termijn rendement op.

Meer over aandelen kopen