Aandelen Ten Cate kopen

Ten Cate is gevestigd in Almelo en biedt oplossingen aan op het vlak van kunstgras, bescherming voor risicoberoepen en  composieten voor de lucht- en ruimtevaartsector. Concrete producten van hen zijn ballistische vesten, hittewerende kledij voor brandweermannen of een voetbalveld uit kunstgras. In de lucht- en ruimtevaar worden de producten van Ten Cate dan weer gebruikt om het brandstofverbruik te doen dalen, of om het gewicht van het vliegtuig te reduceren. Ten Cate staat onder leiding van Loek De Vries.

Aandelen Ten Cate kopen die je via een broker:

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  


Top aandelen broker
Plus500CY Ltd is geautoriseerd en wordt geregeld door de Cyprus Securities and Exchange Commission (licentienr. 250/14).
Wereldwijd populair platform om te handelen in o.a.(Nederlandse) CFD aandelen maar ook bijv. Bitcoin. Met gratis demo-account. Ook mogelijk om te beleggen met kleine bedragen: probeer eerst gratis te beleggen met nepgeld


* Tip: maak goed gebruik van het gratis demo oefenaccount. Uw vermogen loopt risico.
Probeer het eerst gratis uit
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Profiteer van de zeer lage tarieven!
Open gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Bij Nationale Nederlanden besteedt je het beleggen uit aan experts. Doordat zij het geld beheren, hoef je er niet zelf dagelijks mee bezig te zijn.
Aantrekkelijk rendement mogelijk: start nu en ontvang € 50,-
Start nu en ontvang € 50,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed! Gratis € 200,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Open een rekening en ontvang € 500,- gratis transactietegoed!Nu € 500,- gratis transactietegoed,
vraag het gratis informatiepakket aan
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekeningOntvang € 50,- welkomstbonus
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Met Binck Fundcoach kan je zelf bouwen aan je vermogen voor later met beleggingsfondsen en ETF's.
Vraag het informatiepakket aan: eerste 3 maanden geen servicefee!
Geen servicefee eerst 3 maanden
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Volgens Vereniging van Effectenbezitters VEB het goedkoopste online beleggingsproduct: FitVermogen.nl maakt het opbouwen van vermogen door beleggen in fondsen makkelijk. Open nu gratis een rekeningGeen servicekosten en geen transactiekosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Waarom Aandelen Ten Cate kopen?

De sectoren waarin Ten Cate actief is, zijn allemaal sectoren die jaarlijks groeien. Ze zijn ook gevoelig voor eenmalige gebeurtenissen. Zo steeg de verkoop van ballistische vesten drastisch na de aanslagen in Parijs. Ook de groeiende luchtvaart creëert verschillende groeimogelijkheden voor het bedrijf uit Almelo.

In 2014 boekte het bedrijf een omzet van 1,041 miljard euro. Hiermee steeg de omzet 39,2 miljoen euro ten opzichte van 2013. Deze groei van 4% werd geheel organisch bereikt. Het slechte nieuws uit de divisie Advanced Armour ( operationeel verlies) en uit de divisie Geosynthetics( lagere marge en hogere marketingkosten) drukten het uiteindelijke resultaat. De EBITDA daalde hierdoor met 1,1 miljoen euro, de EBITDA marge met 0,3% tot 5,1%. Het dividend bleef ongewijzigd op 0,50 euro, met de keuze tussen een cash- en aandelendividend. Het aandelendividend is aantrekkelijk omdat er dan geen dividendbelasting afgehouden wordt.

Voor het boekjaar 2015 handhaaft het management de voorspellingen van 2014. Ze gaan uit van  een organische groei van 5% en zetten in op kostenbeheersing om de winstmarges verder te verbeteren. Op lange termijn komt de winstgroei van nieuwe samenwerkingen met o.a BASF en Kringlan. De samenwerking bevindt zich momenteel nog in een beginfase, en de technologie heeft enkele jaren nodig om  zich volledig te commercialiseren. Hoewel de toekomst ongetwijfeld nog voor uitdagingen zal zorgen, heeft het bedrijf voldoende toekomstperspectief. Het eigen vermogen bedraagt ongeveer 60% van het balanstotaal, wat aantoont dat het bedrijf financieel voldoende buffers heeft. Een stijging van de rente heeft bijgevolg een beperkt negatief effect op de resultatenrekening van het bedrijf.

Verschillende institutionele investeerders hebben begin 2015 hun belang in Ten Cate verhoogd. Onder deze investeerders vinden  we Norges Bank en Old Mutual. De aanwezigheid van  referentieaandeelhouders is een voordeel omdat ze voor stabiliteit zorgen. Investeerders die aandelen Ten Cate willen kopen, raden we dan ook aan om te wachten op een  dip om een positie in het bedrijf op te bouwen. Hierdoor bouw je zowel op korte als op lange termijn rendement op.

Meer over aandelen kopen

Aandelen Ten Cate kopen
3.4 (68%) 5 votes
Alles over Aandelen