Aandelen olie blijven door uitstellen OPEC vergadering nog instabiel

daling waarde aandelen Basic Fit
Aandeel olie zal instabiel en laag blijven

De aandelen olie blijven door uitstellen OPEC vergadering nog instabiel de komende periode. Eerder dachten vriend en vijand dat het na maandag wel goed zou komen met de olieprijzen. Rusland en Saoedi Arabie hebben  de strijdbijl echter opnieuw opgepakt. Daardoor  lijkt van enige stabiliteit voorlopig nog geen sprake. De tijdelijke koersstijging van olie moet als een incident beschouwd worden en komt volledig op het conto van de Amerikaanse president Donald Trump.

Aandelen olie blijven voorlopig nog instabiel

Trump namelijk, twitterde vorige week dat de strijd tussen Rusland en Saoedi Arabie gestreden was. Er zou minder olie geproduceerd gaan worden. De olieprijs schoot vanwege de tweet omhoog, naar nu blijkt dat er van minder olie en van het begraven van de strijdbijl allesbehalve sprake is. Sterker nog, vanwege de openbare strijd die Rusland en Saoedi Arabie nu weer voeren is de vergadering van de OPEC uitgesteld.

Geen einde aan strijd tussen twee oliegiganten

Daarmee is nog geen einde gekomen aan een strijd die eigenlijk erg kinderachtig lijkt. Het gaat echter om vele miljoenen (en wellicht meer) euro’s en dollars. Omdat de olieprijs al aan de lage kant was, wilde de OPEC afspreken dat er minder olie geproduceerd zou worden. Dat wilde Rusland niet, en dat schoot de voorzitter van OPEC, juist ja, Saoedi Arabie, in het verkeerde keelgat. Zij besloten om Rusland vervolgens een hak te zetten ook olie te gaan produceren. Zo ging de olieproductie omhoog, liet Saoedi Arabie de exportprijs dalen en daalden de olieprijzen naar een laag niveau.

Ook Amerika slachtoffer

Ook Amerika is slechtoffer van de vete tussen beide landen. In Amerika wordt schaliegas geproduceerd, iets dat veel meer geld kost dan olie dat uit de olievelden komt. Ondertussen staan de olieconcerns in Amerika dan ook op omvallen. Rusland liet dit weekend weten best minder olie te willen produceren, maar dat Saoedi Arabie toch echt de schuldige was van de lage olieprijzen. Dat land reageerde furieus en verwijt Rusland dat het de feiten verdraait. En daarmee is de strijd weer volledig opgelaaid.

Wil jij ook in aandelen? Check hier dan alvast de brokers:

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie