Het zoveelste bewijs toch vooral aandelen te kopen

Je had de sartohine beter kunnen laten liggen
Die smartphone had je beter kunnen laten liggen

Nog niet eens zo heel lang geleden doorbraken de aandelen van Apple de magische grens van 2 biljoen dollar. Een bijzondere mijlpaal voor Apple en de aandeelhouders. Het is echter ook het moment om nogmaals te benadrukken dat het vaak beter is om aandelen van een bedrijf te kopen in plaats van het product zelf. Rondom de mijlpaal van twee biljoen dollar waren er in de media diverse leuke berekeningen te zien van hoeveel geld je gehad zou hebben als je destijds niet die Mac maar voor hetzelfde bedrag aandelen had aangeschaft. Een ding is zeker, je was steenrijk geweest nu.

Waarom een Mac en geen aandelen van Apple?

We schrijven 1984. Apple brengt de Macintosh op de markt en vraagt daar een bedrag van 2495 dollar voor. Heel veel geld destijds. Wie voor datzelfde bedrag destijds niet de Mac maar aandelen van Apple  had gekocht had er nu warmpjes bijgezeten  In dat geval namelijk, had je nu een bedrag van 2,243,000 dollar op de rekening gehad. En dat zonder er maar een keer naar om te kijken.

 

Had die iPhone laten liggen en had aandelen van Apple gekocht!

In mindere mate gaat dit ook op voor de iPhone. Toen die in 2007 gepresenteerd werd, vroeg Apple er 499 dollar voor. Had je de iPhone gewoonlaten liggen en had je voor 499 euro aandelen Apple gekocht, dan had je daar tot nu 13.400 dollar aan overgehouden.

En de winnaar is: Warren Buffett

Niet iedereen kan zich nu wel voor het hoofd slaan bij deze wetenschap, behalve superbelegger Warren Buffett. Hij was wel slim en heeft ondertussen aandelen Apple met een waarde van liefst 113 miljard dollar in zijn bezit. Ga er maar aan staan.  Het had nog gekker gekund als we een zijstraat inslaan en kijken naar de Bitcoin. Deze cryptomunt kreeg waarde in het jaar 2010. Niet veel, want voor 10.000 Bitcons kocht je een pizza. Daarmee was een Bitcoin precies 0,004 dollar waard. Voor de waarde van de iPhone had je dus 124.750 Bitcoins kunnen kopen. Had dat maar gedaan, want dan had je nu  Bitcoins met een waarde van 1,467.808.500 dollar gehad. Gehad ja,

Maar jij kocht liever een smartphone en een computer.

Mocht je in aandelen willen nu, check dan hier alvast de brokers

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie