Aandelen ESG Core moeten 250 miljoen euro opleveren

via Spack naar de beursMet een beursgang wil ESG Core 250 miljoen euro ophalen. De aandelen komen in omloop op het Damrak in Amsterdam. ESG Core is een Spack. Met het opgehaalde geld wordt vervolgens in een bedrijf geïnvesteerd. Overigens zijn de aandelen RSG Core naar de beurs gebracht door beleggingsfonds Infentos. De aandelen ESG Core worden voor 10 euro per stuk verkocht.

Aandelen ESG Core kosten tien euro per aandeel

De aandelen worden vanaf dinsdag verhandeld. Het is de bedoeling dat met het opgehaalde geld een Europese onderneming overgenomen wordt, liefst een bedrijf met een duurzaam profiel. Het lijkt gemeengoed te worden, het inzetten van een Spack om een bedrijf naar de beurs te krijgen. Dat maakt de methode overigens niet bepaald onomstreden. Bedrijven die door een Spack  een beursnotering krijgen,  staan veel minder onder toezichtworden veel minder scherp gecontroleerd als bedrijven die op reguliere wijze naar de beurs gaan.

Niet verplicht een prospectus uit te brengen

Van de bedrijven die op reguliere wijze naar de beurs gaan, krijgen de beleggers gewoon veel meer informatie. Zo zijn deze ondernemingen verplicht om een prospectus uit te brengen. Dat hoeft niet als via een Spack, ook wel blanco cheque bedrijf genoemd, sprake is van een beursgang. Overigens is ESG Core niet de enige Spack die bekend is op de beurs in Amsterdam. Zo is Dutch Star Companies Two actief in Amsterdam nadat Dutch Star Companies One eerder al CM.com naar de beurs bracht.

Duurzame investeringsmaatschappij

Dan nog even over Infentos. Dit is een duurzame investeringsmaatschappij die sterk gericht is op hands-on investeren in familie opstal. Het bedrijf is er al vanaf 1994 en is ook bekend om het duurzaam renoveren van monumenten

Wil je ook in aandelen? Vergelijk hier alvast de brokers.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie