Universal Music Group wil naar de beurs in Amsterdam

aandelen Universal Music Group kopenUniversal Music Group wil naar de beurs in Amsterdam. Dat heeft eigenaar Vivendi laten weten. Wanneer de aandelen in Amsterdam verkocht zullen worden is nog niet bekend, evenmin  voor hoeveel de aandelen van de hand gaan.  Universal Music Group is in handen van onder meer de rechten van hits van Taylor Swift, Lady Gaga en Stevie Wonder.

Universal Music Group wil naar de beurs in Amsterdam en is los meer waard dan als onderdeel Vivendi

De beursgang vindt plaats op verzoek van de aandeelhouders. Die denken namelijk dat het bedrijf los van Vivendi meer waard zal zijn dan wanneer het er onderdeel van uit maakt.  De waarde van het grote muziekbedrijf wordt door Vivendi zelf geschat op 30 miljard euro. Tencent, het bekende Chinese techbedrijf, bezit sinds kort twintig procent van de aandelen van het bedrijf.

UMG stond voor een groot deel van de gemaakte winst

Grote man achter Vivendi is Vincent Bolloré. Hij heeft nu nog 30 procent van de aandelen in handen en bezit met Vivendi ook Canal Plus en de Havas Group.  Universal Music Group was in 2019 goed voor een omzet van ruim 7 miljard euro. Dat is bijna de helft van de totale omzet van Vivendi, die 16 miljard bedroegen. Daarbij droeg de muziektak van Vivendi behoorlijk bij aan de winst van 1,5 miljard die gemaakt werd. UMG stond namelijk voor 1,1 miljard euro van die winst.

Wil jij straks ook aandelen Universal Music Group kopen? Check dan hier alvast de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie