Aandelen weer in de plus na positief nieuws

Zowel Europese en Amerikaanse aandelen sloten vandaag weer overwegend af met winst nadat de tegenvallende cijfers van gisteren opgepoetst werden dankzij nieuwe positieve berichten over de Amerikaanse economie. Vooral de aandelen in Amsterdam schoten gingen vandaag hard omhoog waardoor de AEX vandaag opnieuw een recordstand dit jaar stond.

Gisteren kwam er juist veel negatief nieuws uit de VS. Zo werd aangegeven dat de Amerikaanse woningmarkt de afgelopen maand minder actief was als door analisten werd voorspeld. Daarnaast nam ook de activiteit van de industrie rondom de stad Philadelphia af. Beleggers waren om deze redenen terughoudend tegenover het investeren in aandelen.

Vandaag maakten de beurzen weer een ommezwaai nadat nieuwe berichten uit de Verenigde Staten aangaven dat het herstel van de economie nog niet in gevaar is. Het consumentenvertrouwen in de VS is deze maand gestegen naar het hoogste niveau van de afgelopen zes jaar. De lagere brandstofkosten, de aantrekkende huizenmarkt en de alsmaar in waarde stijgende aandelen op Wall Street.

Welke aandelen deden het vandaag goed op de Europese beurzen?

De positieve berichtgeving stuwde de handel in aandelen op de Europese beurzen. Vooral de aandelen op de AEX sloten vandaag met grote winsten af. Zo stegen de waarde van de aandelen ArcelorMittal, ING en PostNL met ruim 4%. Daarnaast sloot ook Imtech af met 1,3% winst.

Ondanks positieve dag ook een aantal aandelen in de min

Ondanks dat de beurzen vandaag massaal in de plus hebben afgesloten, waren er ook een aantal verliezers op de beurzen. De aandelen van Unilever, NSI en Philips sloten vandaag af in de min.

Maar uiteindelijk sloten de meeste aandelen, zowel op de Europese als Amerikaanse beurzen, af met winst. De AEX sloot vandaag af op 368,08 punten (0,7% winst) en zette een nieuw mijlpaal voor dit jaar. De MidKap beurs sloot af op 547,95 en behaalde een winst van 0,3%. Ook de andere Europese beurzen sloten af met winst.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie