Waarde Europese en Amerikaanse aandelen gestagneerd

Nadat verschillende aandelen de afgelopen dagen de tijd hadden om flink in de plus te schieten, stagneerde de groei vandaag na het presenteren van macrocijfers van de Amerikaanse economie. Nu het juist minder goed gaat met de Europese economie, zijn de Europese beurzen sterker afhankelijk van het buitenland.

Na een reeks positieve berichten over het herstel van de Amerikaanse economie, incasseerden de beurzen vandaag een tegenvaller. Uit de macrocijfers blijkt dat de Amerikaanse woningmarkt afgelopen maand minder goed heeft gepresteerd als verwacht. Daarnaast is er afgelopen maand een krimp waargenomen in de industrie rond de Amerikaanse stad Philadelphia. Vooral aandelen waarvan de waarde afhankelijk is van de stand van de Amerikaanse economie zakten vandaag in waarde.

Aandelen op Wall Street blijven vrijwel gelijk

De waarde van aandelen en de handelsbeurzen zijn op Wall Street vandaag vrijwel gelijk gebleven. De grootste verrassing was Cisco Systems. De producent van netwerkapparatuur zag de waarde van haar aandelen met 12,5% stijgen nadat het bedrijf zowel gunstige kwartaalcijfers als prognose bekend maakte.

De grootste daler op de Amerikaanse beurzen was eveneens een technologie bedrijf.Chip-producent AMD zag de waarde van haar aandelen met 12,6% dalen. De waarde van AMD was de afgelopen maand explosief gestegen nadat de producent een deal had gesloten met Sony voor het leveren van chips voor de nieuwe PlayStation spelcomputer.

Weinig verrassingen qua aandelen op de Europese beurzen

Vandaag waren er weinig aandelen op de Europese beurzen die winsten te verrassen. Bouwbedrijf BAM zag de waarde van haar aandelen met 2,7% stijgen. Het bedrijf heeft weliswaar een matig eerste kwartaal gedraaid, de prognose voor 2013 is positief.

De waarde van aandelen van papierfabrikant CVG gingen vandaag rap naar beneden nadat de kwartaalcijfers bekend werden gemaakt. Ook de prognose voor de rest van het jaar is niet positief. De papiermolen heeft last van hogere inkoopprijzen van grondstoffen.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie