Aandelenkoers AEX start 2.4 procent lager

aandeel ASML opent hoger
Prima start aandelen ASML

De AEX aandelenkoers start lager met 2,4 procent, naar 470,64 punten. Ook de AMX leverde precies dit percentage in. Alleen ASML en Ahold Delhaize wisten wat hoger te openen, schokken was dat niet.

AEX kent lagere start en koerst 2,4 procent minder

De AEX aandelenkoers start dus lager en al lang niet meer opvallend is de daling van de aandelenkoers van Unibail, belegger in onder meer winkelcentra. Opnieuw was het vandaag bij de start van de Amsterdamse beurs de grootste daler met een daling van 6 procent. Zowel ING en Aegon openden 4 procent lager. Kijken we naar de Midkap index, dan zal het geen verrassing zijn dat Eurocommercial Properties, ook al actief in het beleggen in winkelcentra, ook direct weer verloor, 6 procent om precies te zijn. Daarmee wordt de structurele daling van de koers van partijen die zich richten op vastgoed en winkelcentra in het bijzonder nog maar weer eens pijnlijk duidelijk.

Boskalis in de plus, Basic Fit verder in de min

De Midkap index zag Boskalis in de plus openen (4 procent), terwijl Basic Fit ook weer inleverde, nu 4 procent. Kijken we naar de kleinere aandelen dan zien we dat Vastned, niet geheel toevallig een vastgoedfonds, 3 procent inleverde en AMG juist 3 procent steeg. Ook de B&S Group opende in de plus, een plus van precies 2 procent.  De verwachting is dat de koersverschillen vandaag enigszins binnen de perken zullen blijven, al  is er – zo blijkt wel uit de cijfers van de afgelopen dagen- geen pijl op te trekken.  Wordt dus vervolgd.

Het lijkt nu tijd om zelf in aandelen te gaan. Vergelijk alvast de brokers:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie