AEX is bezig aan fantastisch jaar met stijging van 27 procent

De AEX is bezig aan fantastisch jaar met nu al een stijging van 27 procent. Deze cijfers maken van de AEX op dit moment één van de beste presterende beurzen ter wereld. Onlangs doorbrak de AEX voor de eerste keer de magische grens van 800 punten. Ook die mijlpaal laat zien dat het meer dan uitstekend gaat met de AEX. Voor het overige heeft het doorbreken van de 800 punten grens niet zo heel veel om het lijf overigens. Niemand die daar een boterham meer om kan eten in elk geval.

AEX is bezig aan fantastisch jaar, magische grens van 800 punten werd al doorbroeken

De AEX bestaat uit de 25 grootste Nederlandse aandelen en vanaf de start van dit jaar blijft de AEX maar stijgen. Het bereiken van de 800 punten was wat dat betreft een fraaie weerspiegeling van 2021 tot zover. Er was steeds sprake van een stijgende lijn en de verwachting is dat die opwaartse lijn nog wel even aan zal houden. Met 800 punten vestigde de AEX dus een nieuw record. Dat is echter niets meer dan zoiets als een papieren tijger, voor de beleggers zegt dat verder namelijk niets. Zij vinden het leuk, maar meer ook niet. De beleggers maken zich liever druk over de procentuele stijging en daling van hun aandelen in vergelijking met de referentieperiode die ze belangrijk vinden. Van een recordscore van 800 punten kunnen beleggers niet eten.

De aandelen en het toekennen van punten

Hoe de AEX aan zoveel punten komt en hoe die punten toegekend worden?  De bedrijven die onderdeel uitmaken van de AEX krijgen allemaal een waarde toegekend. Die waarde is de prijs van het aandeel vermenigvuldigd met het aantal uitstaande aandelen. Heb je tien aandelen en kost een aandeel 5 euro, dan is dus sprake van een waarde van 50 euro. Binnen de AEX heb je ook een behoorlijk onderscheid tussen de aandelen. Op basis van de waarde van een bedrijf worden of meer of minder aandelen van een bedrijf in de graadmeter opgenomen.

Records vooral leuk voor in de boeken

Zo kan het ene bedrijf binnen de AEX 5 procent van de graadmeter uitmaken en kan een andere onderneming 15 procent van de index beslaan. Als je het gewicht vermenigvuldigd met de koers van het aandeel, dan is de uitkomst het aantal punten dat een aandeel heeft. En zo kun je met alle aandelen samen dus op een score van 800 uitkomen. Ondertussen hopt de AEX verder te stijgen en nieuwe records te vestigen. Niemand die daar echter financieel direct beter van wordt. Het is leuk voor in de boeken vooral.

Wil jij aandelen kopen? Dan doe je een beroep op de brokers. En die brokers kun je hier met elkaar vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie