AEX komt dit jaar amper in beweging

AEX amper in beweging

De AEX komt dit jaar amper in beweging. Dat blijkt in elk geval uit een onderzoek van Actiam, De geënquêteerden denken dat de AEX in 2021 een eindstand zal hebben van 627,5 punten. Dat zou een stijging zijn van 0,5 procent betekenen.

AEX komt dit jaar amper in beweging, zo denken de experts

Het is trouwens verstandig om de ondervraagden serieus te nemen, want die hadden het ook vorig jaar eigenlijk steeds bij het juiste eind. Zo voorspelden ze bijvoorbeeld de supermaanden november en december, en zaten ook wat betreft de andere cijfers een eind in de goede richting. De AEX komt dit jaar amper in beweging zou dus zomaar eens waarheid kunnen worden.

Kleine stijging van 0,5 procent

De ondervraagden verwachten in januari nog een stevige groei, althans zo’n 50 procent van de deelnemers denkt dat. Ruim twintig procent is somber gestemd, ook al voor de maand januari. De experts vrezen wel de invloed van de inflatie. Over het eerste half jaar van 2021 verwacht 40 procent goede cijfers, een kleine 30 procent verwacht dit niet en ziet het somber in. Voor het gehele jaar rolt een gemiddelde van 627,50 punten uit de bus van de deelnemers aan het onderzoek. Dit is een kleine stijging van 0,5 procent. De genoemde prognoses varieerden overigens sterk en lagen tussen waardes van 450 en 735 punten.

Aandelen blijven favoriete beleggingscategorie

De deelnemers toonden eensgezindheid als het ging om wat in 2021 de beste beleggingscategorie  is. Liefst twee-derde van de deelnemers noemden aandelen. Commodities (10 procent) en de Bitcoin (7 procent) volgen op gepaste afstand.

Wil je ook in aandelen? Vergelijk hier dan alvast de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie