AEX op magische grens van 600 punten

AEX op magische 600 punten
AEX op magische 600 punten

De AEX op magische grens 600 punten vanmiddag bij het sluiten van de koers.  De beurs in Amsterdam leek op 599,21 punten te eindigen vandaag, maar iets later stond het er echt: 600.  Vorig jaar werd de 600 punten ook al een keer aangetikt,  daarvoor was dat achttien jaar niet het geval geweest.

AEX op magische grens van 600 punten, maar wat betekent dat dan?

Het is best lastig om de AEX op magische grens van 600 punten te duiden. Betekent dat dan dat als je aandelen naar de beurs hebt gebracht toen er sprake was van 600 punten en de koers vervolgens daalt en pas achttien jaar later weer op 600 staat dat je dan pas je verlies goed hebt gemaakt? Nee dus, zo is het niet. In de berekeningen is bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de dividenden die uitgekeerd worden. Dit is gemiddeld ongeveer 3 procent per jaar. Dividend is de winstuitkering die de bedrijven aan de aandeelhouders betalen.

AEX bestaat nu uit 25 bedrijven

De AEX bestaat nu uit 25 bedrijven. De exacte invulling wijzigt elk jaar weer. Achttien jaar geleden bestond de AEX nog uit slechts twaalf bedrijven. De aandelen die nu genoteerd staan op de AEX worden niet allemaal gelijk gewogen. Zo zorgen ASML, Unilever en Shell al voor een weging van 45 procent. Dat betekent dat de koers van de AEX dus voor bijna de helft afhankelijk is van alleen deze drie aandelen.

Gemiddelde stijging in waarde tussen de 7 en 8 procent

Gemiddeld genomen stijgen de aandelen elk jaar tussen de 7 en 8 procent. Dan wordt er wel vanuit gegaan dat  koersen elk jaar nieuwe hoogtepunten neerzetten. Even terug naar vorig jaar, toen het bereiken van de 600 punten grens dus ;echt iets magisch was na 18 jaar wachten. Toch was het feit dat de 600 punten eigenlijk normaal. Dit omdat de verwachter winsten van bedrijven in de AEX de afgelopen tijd ook zijn gestegen.

Misschien is de magische grens van 600 punten wel een mooi moment om ook in aandelen te gaan. Check hier dan alvast de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie