ASR wil interim dividend van 0,76 euro uitkeren

ASR wil interim divdend uitkeren
ASR wil dividend uitkeren

ASR  wil  interim dividend van 0,76 euro uitkeren, per aandeel. Dit werd duidelijk na het bekend maken van de cijfers over het eerste half jaar van de bank. Uit de cijfers werd eveneens duidelijk dat ASR volledig eigenaar is geworden van Brand New Day.

Hogere operationele winst

Het operationele resultaat van ASR was gedurende het eerste half jaar van 2020 hoger dan verwacht. Het resultaat lag op 446 miljoen euro, waar op 410 gerekend was. Vorig jaar was het resultaat nog 464 miljoen euro. De bruto geschreven premies bedragen 2,978 miljoen euro, hetgeen een stijging betekent van 15,69 procent als gekeken wordt naar de cijfers van het eerste haf jaar van 2019.

Additionele kosten door overnemen activiteiten

Het netto resultaat ging wel fors naar beneden; van 540 miljoen naar 233 miljoen euro.  Dit komt onder meer door individuele beleggingsopbrengsten van 168 miljoen euro en een lager incidenteel resultaat door de boekwinst in 2019 op de aandelen Loyalls in 2019 van 88 miljoen euro. Ook de kosten stegen met ruim 10 procent en bedragen die 337 miljoen euro, terwijl dat de eerste helft van vorig jaar nog 304 miljoen euro was. Dit komt met name door de additionele kosten door het overnemen van activiteiten.

ASR wil interim dividend van 0,76 euro uitkeren

Op basis van de cijfers en de verwachtingen wil ASR interim dividend uit gaan keren van 0,76 per aandeel. Dat is 40 procent van het bedrag dat aanvankelijk voorgenomen was.  Wil je ook in aandelen? Check dan hier de brokers.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie